Mikor jobb híján legutóbb a közeli kínai gyorsétteremben szereztem be az ebédet a családnak, desszertként leemeltem egy mézes diót is. Ahhoz képest, hogy milyen kis műanyag kávéspoharakba porciózzák, elég drágán adják, de tény, hogy finom ropogtatnivaló volt. Egy kis internetes böngészés, és némi saját innováció után megpróbáltam otthon reprodukálni, és egész jól sikerült.
• 25 dkg dió
• 3 evőkanál barnacukor
• 1 evőkanál méz
• 1 kávéskanál sötét szójaszósz
Wokban elkezdjük pirítani a diót a cukorral, ami hamar karamellizálódni kezd. Ekkor ráöntjük a szójaszósszal összekevert mézet, és jól összerázzuk, forgatjuk. Ha kicsit kezd már ragadni, akkor öntsünk rá egy fél deciliter vizet. Ettől a cukor és a méz újra feloldódik, és tökéletesen bevonja a diókat. Amikor ismét besűrűsödik, öntsük sütőpapírra, és hagyjuk megdermedni. Érdemes kipróbálni mogyoróval, mandulával is.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.