timo&julien

Míg az egyik szabad és intuitív, addig a másik alapos és hagyománytisztelő. Két lelkes szakács. Egy konyhában.

Címkék

áfonyalekvár (1) afrikai harcsa (2) alma (1) almás (1) bacon (4) bagett (3) bárány (2) belsőségek (1) boquet garni (1) bouquet garni (1) brazil dió (1) brokkoli (1) buggyantott tojás (1) bukta (1) burgonya (1) camembert (1) capellini (4) cézársaláta (1) chili (2) crostini (4) csiga (1) csiperke (1) csipsz (1) csirke (2) csirkemáj (1) csirkemell (3) csirkeszárny (1) csülök (1) cukkini (1) desszert (1) dió (1) édesburgonya (1) előétel (2) endívia (1) erdei gomba (3) falatkák (1) fasírozott (1) fasírozott töltelék (1) fehérbor (1) fehércsokoládé (1) feketekagyló (1) flammkuchen (1) fokhagyma (1) fokhagymakrém (1) fokhagymaszósz (1) földimogyoró (1) főzött vaníliakrém (1) füstölt csülök (1) garnéla (3) gemelli (1) Giorgio Locatelli (1) gomba (5) gombóc (1) grana padano (1) grill (2) grillezett tarja (1) grissini (1) gyöngytyúk (2) gyümölcstorta (1) hagymalekvár (1) hal (1) harcsapaprikás (1) hátszín (1) horvátország (1) húsgombóc (1) Jamie Oliver (1) jamie tészta (1) juharszirup (1) kacsamáj (2) kacsamell (3) kapia paprika (1) kecskesajt (1) kékkagyló (1) kifli (1) kifliburgonya (1) kínai (1) kistücsök (1) konfitálás (1) konfitált (1) könyv (1) körte (3) krokett (1) kuszkusz (1) lángos (1) laskagomba (2) lazac (1) lekvár (3) lencse (1) lepény (1) lepényhal (1) leveles tészta (3) leves (1) libacomb (1) libamájpástétom (2) maghőmérő (1) máj (1) mák (1) mandula (1) marha (2) mascarpone (1) medvehagyma (6) medvehagymapaszta (1) méz (1) mézeskalács (1) mozzarella (1) muffin (4) nyelv (1) nyúl (1) olajbogyó (2) omlós tészta (1) padlizsán (2) paella (1) palacsinta (1) pangasius (1) paradicsom (1) paradicsomszósz (1) parmezán (4) párolt káposzta (1) pástétom (1) peperoni (1) petrezselyemgyökér (1) piskóta (1) pisztráng (1) póréhagyma (1) rebarbara (1) ricotta (1) rizottó (1) rizs (1) rizstészta (1) rókagomba (1) rozskenyér (1) sajt (1) sajtmártás (1) scarmoza (1) serrano sonka (1) sertés (2) sertés szűzpecsenye (1) (1) sous vide (1) spagetti (3) spenót (3) sült gesztenye (1) sült gyümölcsök (1) sült krumpli (1) sült paprika (1) sült tarja (1) sütemény (2) sütőtök (3) szardella (2) szardínia (1) szasimi (1) szelet (1) szilva (1) szilvás lepény (1) szilveszter (1) szójaszósz (3) sztroganoff (1) szűzpecsenye (1) tagliatelle (1) tapas (1) tarja (1) tempura (1) tengeri (1) tészta (2) tilápia (1) tócsni (1) tojás (3) tökmagolaj (3) töltött sütőtök (1) tonhal (1) torta (1) torta di mlele (1) tükörtojás (1) túrós (1) túrós csusza (1) vacsora (2) vajhal (1) vargánya (1) velő (1) vese (1) vesevelő (1) vörös tonhal (2) wok (3) zeller (1) zöldség (3) zöldségek (2) Címkefelhő

Bejegyzések

2010.01.12. 08:00 snaci

Zöldséges capellini kacsamájjal

Ezt az összeállítást egy hirtelen ötlet szülte. A gyerekek tejszínes tojásos tésztát vacsoráztak, és úgy gondoltam, hogy ez kiváló köret lesz a hűtőben várakozó kacsamájhoz. Az adag kétszemélyes.

 

• 120 gramm capellini tészta
1 tojás és 1 tojás sárgája
1 deci tejszín
1 maréknyi frissen reszelt grana padano
 
4 fej csiperkegomba
1 kápia paprika
1 kis darab póréhagyma
1 szál újhagyma
olívaolaj
só, bors
egy-két szál friss kakukkfű
• tökmagolaj
 
30 dkg kacsamáj
 
A zöldségeket felaprítjuk, és wokban egy kevés olívaolajon megpirítjuk, majd félretesszük. A tojást a tejszínnel és a reszelt sajttal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A kacsamájat megmossuk, gondosan megtisztítjuk, majd kevés olívaolajon rozéra sütjük. Ezzel vigyázzunk, mert egy perc plusz sütés visszafordíthatatlan kiszáradáshoz vezet. Ha elkészült, alufóliába tekerjük, és egy kicsit pihentetjük. Közben az előírás szerint kifőzzük a tésztát. Itt szintén tartsuk be az időt, hogy finom, ropogós legyen. Az al dente minőséghez ennél a spagettinál is vékonyabb tésztánál általában 4-5 perc is elég. Ha megfőtt, szűrjük le, és keverjük hozzá a tojásos tejszínt. Ha kell, lazítsuk egy kis főzővízzel. Rögtön, melegében tálaljuk. Először a tésztát tegyük a tányérra, majd körbe a zöldségeket, és a közepére a kacsamájakat. Ez utóbbiakat a tányéron sózzuk, borsozzuk, egy-két levél spenóttal, galambbegysalátával díszítsük, szórjuk meg forgácsolt grana padano sajttal, friss kakukkfűvel, locsoljuk meg tökmagolajjal.
 


 

Szólj hozzá!

Címkék: kacsamáj tökmagolaj grana padano capellini


A bejegyzés trackback címe:

https://timoandjulien.blog.hu/api/trackback/id/tr971665184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása