A fehérrépával, vagyis a petrezselyemgyökérrel legtöbben bizonyára csak a vasárnapi levesbe való zöldségek között találkoznak, és akkor sem kapkodnak utána hevesen. Pedig köretként is megállja a helyét, vagy akár kiváló tapas készíthető belőle.
Válogassunk a piacon lehetőleg egyforma méretű, nem elfásodott darabokat. A megtisztítás után vágjuk fel a petrezselyemgyökereket körülbelül azonos méretű, úgy tíz centiméteres hasábokra. Az elvékonyodó részek maradhatnak henger alakúak, és ahogy vastagodik, úgy vágjuk félbe, negyedbe. Forgassuk a hasábokat egy kevés olívaolajba, sózzuk meg, majd egy sütőpapírra terítve, 200 fokos sütőben, süssük húsz-harminc percig. Közben egyszer-kétszer forgassuk meg a darabokat, ellenőrizzük a puhaságot, és figyeljünk, hogy ne piruljon meg nagyon. Ha elkészült, adhatjuk köretként sültekhez, de egy finom mártogatós szószhoz is jól passzol. Én egy darabka báránysteaket sütöttem hozzá, és a petrezselyem mellé néhány gerezd fokhagymát is dobtam a sütőbe, amit kicsit korábban vettem ki.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.