timo&julien

Míg az egyik szabad és intuitív, addig a másik alapos és hagyománytisztelő. Két lelkes szakács. Egy konyhában.

Címkék

áfonyalekvár (1) afrikai harcsa (2) alma (1) almás (1) bacon (4) bagett (3) bárány (2) belsőségek (1) boquet garni (1) bouquet garni (1) brazil dió (1) brokkoli (1) buggyantott tojás (1) bukta (1) burgonya (1) camembert (1) capellini (4) cézársaláta (1) chili (2) crostini (4) csiga (1) csiperke (1) csipsz (1) csirke (2) csirkemáj (1) csirkemell (3) csirkeszárny (1) csülök (1) cukkini (1) desszert (1) dió (1) édesburgonya (1) előétel (2) endívia (1) erdei gomba (3) falatkák (1) fasírozott (1) fasírozott töltelék (1) fehérbor (1) fehércsokoládé (1) feketekagyló (1) flammkuchen (1) fokhagyma (1) fokhagymakrém (1) fokhagymaszósz (1) földimogyoró (1) főzött vaníliakrém (1) füstölt csülök (1) garnéla (3) gemelli (1) Giorgio Locatelli (1) gomba (5) gombóc (1) grana padano (1) grill (2) grillezett tarja (1) grissini (1) gyöngytyúk (2) gyümölcstorta (1) hagymalekvár (1) hal (1) harcsapaprikás (1) hátszín (1) horvátország (1) húsgombóc (1) Jamie Oliver (1) jamie tészta (1) juharszirup (1) kacsamáj (2) kacsamell (3) kapia paprika (1) kecskesajt (1) kékkagyló (1) kifli (1) kifliburgonya (1) kínai (1) kistücsök (1) konfitálás (1) konfitált (1) könyv (1) körte (3) krokett (1) kuszkusz (1) lángos (1) laskagomba (2) lazac (1) lekvár (3) lencse (1) lepény (1) lepényhal (1) leveles tészta (3) leves (1) libacomb (1) libamájpástétom (2) maghőmérő (1) máj (1) mák (1) mandula (1) marha (2) mascarpone (1) medvehagyma (6) medvehagymapaszta (1) méz (1) mézeskalács (1) mozzarella (1) muffin (4) nyelv (1) nyúl (1) olajbogyó (2) omlós tészta (1) padlizsán (2) paella (1) palacsinta (1) pangasius (1) paradicsom (1) paradicsomszósz (1) parmezán (4) párolt káposzta (1) pástétom (1) peperoni (1) petrezselyemgyökér (1) piskóta (1) pisztráng (1) póréhagyma (1) rebarbara (1) ricotta (1) rizottó (1) rizs (1) rizstészta (1) rókagomba (1) rozskenyér (1) sajt (1) sajtmártás (1) scarmoza (1) serrano sonka (1) sertés (2) sertés szűzpecsenye (1) (1) sous vide (1) spagetti (3) spenót (3) sült gesztenye (1) sült gyümölcsök (1) sült krumpli (1) sült paprika (1) sült tarja (1) sütemény (2) sütőtök (3) szardella (2) szardínia (1) szasimi (1) szelet (1) szilva (1) szilvás lepény (1) szilveszter (1) szójaszósz (3) sztroganoff (1) szűzpecsenye (1) tagliatelle (1) tapas (1) tarja (1) tempura (1) tengeri (1) tészta (2) tilápia (1) tócsni (1) tojás (3) tökmagolaj (3) töltött sütőtök (1) tonhal (1) torta (1) torta di mlele (1) tükörtojás (1) túrós (1) túrós csusza (1) vacsora (2) vajhal (1) vargánya (1) velő (1) vese (1) vesevelő (1) vörös tonhal (2) wok (3) zeller (1) zöldség (3) zöldségek (2) Címkefelhő

Bejegyzések

2010.01.16. 15:16 snaci

Sült paprika és olajbogyókrém a szalonnás lazachoz

A diningguide.hu egyik legutóbbi posztja, az Ördöghal szalonnával elkészítése a leírás alapján tulajdonképpen nem igényel nagy tudást, annál inkább fontosak a jó alapanyagok. Ezúttal is a fotó alapján indultam el, és az általam elérhető cuccokból dolgoztam, így természetesen a végén egy egészen más étel született, de nem volt rá panasz.

 

• 30 dkg lazacfilé (két személyre)

10 szelet bacon szalonna

1 nagy marék fekete olívabogyó

2 piros kaliforniai paprika

1 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál barnacukor

2 szép kifliburgonya

olívaolaj

só, bors

 

A paprikákat megmossuk, egy sütőpapíron tepsibe helyezzük, és több alkalommal is megforgatva 200 fokon megsütjük. Amíg a paprika készül, a sütőbe teszünk egy nagy marék fekete olajbogyót is, amit ez idő alatt kiszárítunk, valamint ugyanitt héjában megsütjük a burgonyát is. 

Jó fél óra alatt a paprikák megsülnek, amit lehet érezni az illatából, illetve abból, hogy a feszes hús teljesen elenged, és a héja itt-ott megfeketedik. Vegyük ki, tisztítsuk meg a héjától, a szárától és a magoktól, majd vágjuk hosszú csíkokra. Keverjünk hozzá egy gerezd apróra vágott fokhagymát, egy kávéskanál barnacukrot, sót, borsot, és egy kevés olívaolajat, majd tegyük félre. 

A kiszáradt olajbogyókat daráljuk le, majd mozsárban finomítsuk tovább az állagát, lassan adagolva hozzá egy kis olívaolajat. Legyen krémes, de ne túl olajos. 

Ha a burgonya is megsült, vegyük ki, vágjuk 2,5 centis darabokra, sózzuk, és tegyük félre. 

A lazacfilét vágjuk úgy gyufaskatulya nagyságú darabokra, és forró serpenyőben, kevés olívaolajon süssük meg mindkét oldalukat. Éppen csak egy kis színe legyen. Ezután tekerjük be mindegyik darabot bacon szalonnába, majd tegyük hőálló edénybe, és forró sütőbe – mehet rá a grill, a légkeverés, minden – néhány perc alatt süssük készre. Vigyázzunk az idővel, mert a lazac hamar kiszáradhat, hiába védi a szalonnaréteg.

Ha elkészült, akkor dobjuk a serpenyőbe a burgonyákat, és pirítsuk meg mindkét oldalukat.

Tálalásnál az olajbogyókrémet kenjük a tányérra, helyezzük rá a szalonnába tekert halszeleteket, tegyünk mellé csigára tekert sült paprikákat, egy-egy szelet sült burgonyát. Kínáljuk mellé friss salátát.

 

Szólj hozzá!

Címkék: lazac olajbogyó bacon sült paprika kifliburgonya


A bejegyzés trackback címe:

https://timoandjulien.blog.hu/api/trackback/id/tr331677016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása