timo&julien

Míg az egyik szabad és intuitív, addig a másik alapos és hagyománytisztelő. Két lelkes szakács. Egy konyhában.

Címkék

áfonyalekvár (1) afrikai harcsa (2) alma (1) almás (1) bacon (4) bagett (3) bárány (2) belsőségek (1) boquet garni (1) bouquet garni (1) brazil dió (1) brokkoli (1) buggyantott tojás (1) bukta (1) burgonya (1) camembert (1) capellini (4) cézársaláta (1) chili (2) crostini (4) csiga (1) csiperke (1) csipsz (1) csirke (2) csirkemáj (1) csirkemell (3) csirkeszárny (1) csülök (1) cukkini (1) desszert (1) dió (1) édesburgonya (1) előétel (2) endívia (1) erdei gomba (3) falatkák (1) fasírozott (1) fasírozott töltelék (1) fehérbor (1) fehércsokoládé (1) feketekagyló (1) flammkuchen (1) fokhagyma (1) fokhagymakrém (1) fokhagymaszósz (1) földimogyoró (1) főzött vaníliakrém (1) füstölt csülök (1) garnéla (3) gemelli (1) Giorgio Locatelli (1) gomba (5) gombóc (1) grana padano (1) grill (2) grillezett tarja (1) grissini (1) gyöngytyúk (2) gyümölcstorta (1) hagymalekvár (1) hal (1) harcsapaprikás (1) hátszín (1) horvátország (1) húsgombóc (1) Jamie Oliver (1) jamie tészta (1) juharszirup (1) kacsamáj (2) kacsamell (3) kapia paprika (1) kecskesajt (1) kékkagyló (1) kifli (1) kifliburgonya (1) kínai (1) kistücsök (1) konfitálás (1) konfitált (1) könyv (1) körte (3) krokett (1) kuszkusz (1) lángos (1) laskagomba (2) lazac (1) lekvár (3) lencse (1) lepény (1) lepényhal (1) leveles tészta (3) leves (1) libacomb (1) libamájpástétom (2) maghőmérő (1) máj (1) mák (1) mandula (1) marha (2) mascarpone (1) medvehagyma (6) medvehagymapaszta (1) méz (1) mézeskalács (1) mozzarella (1) muffin (4) nyelv (1) nyúl (1) olajbogyó (2) omlós tészta (1) padlizsán (2) paella (1) palacsinta (1) pangasius (1) paradicsom (1) paradicsomszósz (1) parmezán (4) párolt káposzta (1) pástétom (1) peperoni (1) petrezselyemgyökér (1) piskóta (1) pisztráng (1) póréhagyma (1) rebarbara (1) ricotta (1) rizottó (1) rizs (1) rizstészta (1) rókagomba (1) rozskenyér (1) sajt (1) sajtmártás (1) scarmoza (1) serrano sonka (1) sertés (2) sertés szűzpecsenye (1) (1) sous vide (1) spagetti (3) spenót (3) sült gesztenye (1) sült gyümölcsök (1) sült krumpli (1) sült paprika (1) sült tarja (1) sütemény (2) sütőtök (3) szardella (2) szardínia (1) szasimi (1) szelet (1) szilva (1) szilvás lepény (1) szilveszter (1) szójaszósz (3) sztroganoff (1) szűzpecsenye (1) tagliatelle (1) tapas (1) tarja (1) tempura (1) tengeri (1) tészta (2) tilápia (1) tócsni (1) tojás (3) tökmagolaj (3) töltött sütőtök (1) tonhal (1) torta (1) torta di mlele (1) tükörtojás (1) túrós (1) túrós csusza (1) vacsora (2) vajhal (1) vargánya (1) velő (1) vese (1) vesevelő (1) vörös tonhal (2) wok (3) zeller (1) zöldség (3) zöldségek (2) Címkefelhő

Bejegyzések

2010.01.27. 09:00 snaci

Rák és zöldségek tempuratésztában

Itthon ritkán szoktunk panírozott, rántott ételeket készíteni, ezt a kiváltságot – és a vele járó pepecselést – meghagyjuk a nagymamáknak. A rántott hús maradjon csak a jó kis hétvégi ebédek egyik kötelező fogása. Időnként azonban megkíván az ember valami friss ropogós falatkát, és ilyenkor jöhet a tempura.

 
Házi körülmények között vendégvárásra nem javasolnám, egyrészt mert kicsit körülményes az elkészítése, másrészt azért, mert rögtön frissen a legfinomabb, és ha nagy a felhabzás a lakásban, akkor nem biztos, hogy sikerül mindent jól időzíteni. Végül azt is érdemes figyelembe venni, hogy egyszerre csak kis mennyiséget lehet igazán jól elkészíteni, amit aztán rögtön tálalni is kell.
 
 
A tempurához átszitált lisztet, kukoricakeményítőt, tojássárgáját és vizet használok. Fontos, hogy a tészta hideg legyen, ezért előzőleg mindent hűtőben tárolok, majd az elkészült keverékbe is teszek néhány jégkockát, hogy a sütés közben alacsony maradjon a tempura hőmérséklete.
 

 
A mennyiségek a kisütni kívánt adag nagyságától függenek, úgy lehet számolni, hogy egy csésze liszthez mehet egy csésze jeges víz, egy evőkanál kukoricakeményítő, és egy tojássárgája. Az alapanyagokat gyorsan kell összekeverni. A gondosan megtisztított, apró darabokra vágott zöldséget, és a rákot csak egy pillanatra kell belemártani, és már mehet is a 180 fokos, bő olajba. Szép aranybarnára kell sütni, majd papírtörlőn lecsepegtetni. A sütés közben leváló apró darabokat folyamatosan el kell távolítani az edényből. Jól megy hozzá mindenféle mártogatós, csípős, tejfölös, joghurtos, kapros, kinek mihez van kedve.
 
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: tészta padlizsán tempura zöldségek garnéla


A bejegyzés trackback címe:

https://timoandjulien.blog.hu/api/trackback/id/tr801705291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása