Éppen azon gondolkodtam, hogy mit is csináljak a maradék két kis csirkemellből, amikor a netet böngészve egyszer csak megláttam Reni joghurtos csirkenyársait a Gasztroblogon, és már mentem is a konyhába.
A csirkemellet kockázzuk fel, és forgassuk bele fűszeres joghurtba. A páchoz egy deci joghurtba keverjünk egy csipetnyi sót, cayenne borsot, oregánót, egy zúzott fokhagymagerezdet, és egy kis frissen facsart citromlevet.
A brokkolit szedjük apró rózsákra – nem kell több egy maréknál –, főzzük roppanósra bő vízben, majd hagyjuk a főzőedényben.
Készítsük el a nyársakat, és egy teflonserpenyőben egy kanál vajon süssük meg. Közben tegyünk 150 gramm rizstésztát – kétszemélyes adag lesz – a brokkoli mellé a főzővízbe, és sózzuk meg. Amíg a hús megsül, a tészta is megpuhul, és az étel már el is készült. Szűrjük le a tésztát, és egy kicsit keverjük át a brokkolival.
Tálaláskor helyezzünk egy adag tésztát a tányérra, rendezzük el a brokkolikat, tegyük rá a nyársakat, szórjuk meg pirított, majd ledarált földimogyoróval, őröljünk rá chilipaprikát, locsoljuk meg tökmagolajjal.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.