Ha a medvehagymából pasztát készítünk, akkor gyönyörűen lehet vele színezni a házi tésztát, csak hozzá kell keverni egy keveset az alapanyagokhoz.
A megmosott és a vastagabb száraktól megszabadított leveleket tegyük konyhai robotgépbe, vagy botmixerrel pürésítsük. Ha nehezen indul, akkor az elején óvatosan adagoljunk hozzá egy kis vizet. A pasztát fagyaszthatjuk is, jól jön majd a téli hónapokban.
A medvehagymát darabokra törve is fagyaszthatjuk. A megmosott, lecsepegtetett leveleket tegyük egy zacskóba, fagyasszuk meg, majd még a zacskóban törjük apróra. Így kis helyen is elfér, és gyakorlatilag konyhakész.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.