A szilveszteri hidegtálakról egyetlen dolgot szeretnék csak megemlíteni, mégpedig a sonkarózsának keresztelt tányérkát. Vegyünk többféle, vékonyra szeletelt sonkát. Bresaola, prosutto, serrano, pármai- vagy feketeerdei sonka mind jöhet. Akkor mutat jól, ha sok színű az összeállítás, a mélyvöröstől a rózsaszínig. Csak tekerjük össze a szeleteket, felezzük el, és az egyenes talpukkal lefelé tegyük őket szorosan egymás mellé a tányérra. Csak úgy eteti magát!
Csak az ötletek végett még néhány kép a falatkákról.
Tenger gyümölcsei fokhagymás citrusszószban
Sajt, sonka, olajbogyó, illetve sonka sárgadinnyével és kékpenészes sajttal
Libamájpástétom eperlekvárral, kakukkfűvel
Kecskesajtos, mozarellás crostini
Vegyestál
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
starfokker 2010.01.02. 10:11:10