timo&julien

Míg az egyik szabad és intuitív, addig a másik alapos és hagyománytisztelő. Két lelkes szakács. Egy konyhában.

Címkék

áfonyalekvár (1) afrikai harcsa (2) alma (1) almás (1) bacon (4) bagett (3) bárány (2) belsőségek (1) boquet garni (1) bouquet garni (1) brazil dió (1) brokkoli (1) buggyantott tojás (1) bukta (1) burgonya (1) camembert (1) capellini (4) cézársaláta (1) chili (2) crostini (4) csiga (1) csiperke (1) csipsz (1) csirke (2) csirkemáj (1) csirkemell (3) csirkeszárny (1) csülök (1) cukkini (1) desszert (1) dió (1) édesburgonya (1) előétel (2) endívia (1) erdei gomba (3) falatkák (1) fasírozott (1) fasírozott töltelék (1) fehérbor (1) fehércsokoládé (1) feketekagyló (1) flammkuchen (1) fokhagyma (1) fokhagymakrém (1) fokhagymaszósz (1) földimogyoró (1) főzött vaníliakrém (1) füstölt csülök (1) garnéla (3) gemelli (1) Giorgio Locatelli (1) gomba (5) gombóc (1) grana padano (1) grill (2) grillezett tarja (1) grissini (1) gyöngytyúk (2) gyümölcstorta (1) hagymalekvár (1) hal (1) harcsapaprikás (1) hátszín (1) horvátország (1) húsgombóc (1) Jamie Oliver (1) jamie tészta (1) juharszirup (1) kacsamáj (2) kacsamell (3) kapia paprika (1) kecskesajt (1) kékkagyló (1) kifli (1) kifliburgonya (1) kínai (1) kistücsök (1) konfitálás (1) konfitált (1) könyv (1) körte (3) krokett (1) kuszkusz (1) lángos (1) laskagomba (2) lazac (1) lekvár (3) lencse (1) lepény (1) lepényhal (1) leveles tészta (3) leves (1) libacomb (1) libamájpástétom (2) maghőmérő (1) máj (1) mák (1) mandula (1) marha (2) mascarpone (1) medvehagyma (6) medvehagymapaszta (1) méz (1) mézeskalács (1) mozzarella (1) muffin (4) nyelv (1) nyúl (1) olajbogyó (2) omlós tészta (1) padlizsán (2) paella (1) palacsinta (1) pangasius (1) paradicsom (1) paradicsomszósz (1) parmezán (4) párolt káposzta (1) pástétom (1) peperoni (1) petrezselyemgyökér (1) piskóta (1) pisztráng (1) póréhagyma (1) rebarbara (1) ricotta (1) rizottó (1) rizs (1) rizstészta (1) rókagomba (1) rozskenyér (1) sajt (1) sajtmártás (1) scarmoza (1) serrano sonka (1) sertés (2) sertés szűzpecsenye (1) (1) sous vide (1) spagetti (3) spenót (3) sült gesztenye (1) sült gyümölcsök (1) sült krumpli (1) sült paprika (1) sült tarja (1) sütemény (2) sütőtök (3) szardella (2) szardínia (1) szasimi (1) szelet (1) szilva (1) szilvás lepény (1) szilveszter (1) szójaszósz (3) sztroganoff (1) szűzpecsenye (1) tagliatelle (1) tapas (1) tarja (1) tempura (1) tengeri (1) tészta (2) tilápia (1) tócsni (1) tojás (3) tökmagolaj (3) töltött sütőtök (1) tonhal (1) torta (1) torta di mlele (1) tükörtojás (1) túrós (1) túrós csusza (1) vacsora (2) vajhal (1) vargánya (1) velő (1) vese (1) vesevelő (1) vörös tonhal (2) wok (3) zeller (1) zöldség (3) zöldségek (2) Címkefelhő

Bejegyzések

2012.01.11. 21:26 snaci

Szűzpecsenye tésztaköntösben

A sertés szűzpecsenye ugyebár olyasmi, mint a marhánál a bélszín, ezért vétek túlsütni. Ha sikerül eltalálni azt a pontot, amikor már nem folyik belőle a rózsaszín lé, de még nem kezdett el kiszáradni, nyert ügyünk van. A köretet persze mindenki ízlés szerint variálhatja, mi legutóbb csak egy kis salátát kívántunk mellé.

 

Hozzávalók két személyre:
 
• egy darab sertés szűzpecsenye
• egy csomag leveles tészta
• egy csomag bacon szalonna
• só, bors, mustár
 
 
A szűzpecsenyét a sütés előtt legalább egy órával vegyük ki a hűtőből, hogy amikor dolgozni kezdünk vele, már szobahőmérsékletű legyen. Formázzuk a húst henger alakúra, ehhez a két végéből le kell vágni egy-egy darabot. (A leeső részeket vagy eltesszük későbbre, vagy a hengerhez tapasztva beletekerjük a tésztába.) A szűz egy kicsivel legyen rövidebb a leveles tésztánál, hogy a fűszerezés után gond nélkül bele tudjuk tekerni.
A formázott húst sózzuk, borsozzuk, illetve ízlés szerint megfűszerezzük, majd finoman megkenjük mustárral. Ezután a vékony szalonnacsíkokkal aprólékosan, alaposan körbetekerjük úgy, hogy a szalonnadarabok fedjék-tartsák egymást. Mustárral itt-ott „megragaszthatjuk“.
 
 
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat, és ezen pirítsuk meg a szalonnás batyu minden oldalát. Ne tartson túl sokáig, és vigyázzunk, hogy a baconszeletek ne essenek szét a sütés közben. Úgy öt-hat perc elég. A körbepirított húst ezután tekerjük bele a leveles tésztába, a végeket alaposan zárjuk be. A sütőt 200 fokra melegítsük elő. A tészta tetejét egy kicsit kenjük meg olajjal, irdaljuk be, esetleg szórjuk meg tökmaggal, szezámmaggal, napraforgóval. Mehet a forró sütőbe úgy negyed óráig, illetve amíg a tészta meg nem sül. Ha elkészült, vegyük ki és pihentessük öt-hat percet. Ezalatt a sütőben melegítsük elő a tányérokat, készítsük elő a köretet, a salátát, mindent, amit a hús mellé szánunk, majd a pecsenyét úgy jó két centis darabokra szeletelve tegyük az előmelegített tányérokra. Gyorsan kerüljön az asztalra.
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: leveles tészta sertés szűzpecsenye


A bejegyzés trackback címe:

https://timoandjulien.blog.hu/api/trackback/id/tr313538086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.