timo&julien

Míg az egyik szabad és intuitív, addig a másik alapos és hagyománytisztelő. Két lelkes szakács. Egy konyhában.

Címkék

áfonyalekvár (1) afrikai harcsa (2) alma (1) almás (1) bacon (4) bagett (3) bárány (2) belsőségek (1) boquet garni (1) bouquet garni (1) brazil dió (1) brokkoli (1) buggyantott tojás (1) bukta (1) burgonya (1) camembert (1) capellini (4) cézársaláta (1) chili (2) crostini (4) csiga (1) csiperke (1) csipsz (1) csirke (2) csirkemáj (1) csirkemell (3) csirkeszárny (1) csülök (1) cukkini (1) desszert (1) dió (1) édesburgonya (1) előétel (2) endívia (1) erdei gomba (3) falatkák (1) fasírozott (1) fasírozott töltelék (1) fehérbor (1) fehércsokoládé (1) feketekagyló (1) flammkuchen (1) fokhagyma (1) fokhagymakrém (1) fokhagymaszósz (1) földimogyoró (1) főzött vaníliakrém (1) füstölt csülök (1) garnéla (3) gemelli (1) Giorgio Locatelli (1) gomba (5) gombóc (1) grana padano (1) grill (2) grillezett tarja (1) grissini (1) gyöngytyúk (2) gyümölcstorta (1) hagymalekvár (1) hal (1) harcsapaprikás (1) hátszín (1) horvátország (1) húsgombóc (1) Jamie Oliver (1) jamie tészta (1) juharszirup (1) kacsamáj (2) kacsamell (3) kapia paprika (1) kecskesajt (1) kékkagyló (1) kifli (1) kifliburgonya (1) kínai (1) kistücsök (1) konfitálás (1) konfitált (1) könyv (1) körte (3) krokett (1) kuszkusz (1) lángos (1) laskagomba (2) lazac (1) lekvár (3) lencse (1) lepény (1) lepényhal (1) leveles tészta (3) leves (1) libacomb (1) libamájpástétom (2) maghőmérő (1) máj (1) mák (1) mandula (1) marha (2) mascarpone (1) medvehagyma (6) medvehagymapaszta (1) méz (1) mézeskalács (1) mozzarella (1) muffin (4) nyelv (1) nyúl (1) olajbogyó (2) omlós tészta (1) padlizsán (2) paella (1) palacsinta (1) pangasius (1) paradicsom (1) paradicsomszósz (1) parmezán (4) párolt káposzta (1) pástétom (1) peperoni (1) petrezselyemgyökér (1) piskóta (1) pisztráng (1) póréhagyma (1) rebarbara (1) ricotta (1) rizottó (1) rizs (1) rizstészta (1) rókagomba (1) rozskenyér (1) sajt (1) sajtmártás (1) scarmoza (1) serrano sonka (1) sertés (2) sertés szűzpecsenye (1) (1) sous vide (1) spagetti (3) spenót (3) sült gesztenye (1) sült gyümölcsök (1) sült krumpli (1) sült paprika (1) sült tarja (1) sütemény (2) sütőtök (3) szardella (2) szardínia (1) szasimi (1) szelet (1) szilva (1) szilvás lepény (1) szilveszter (1) szójaszósz (3) sztroganoff (1) szűzpecsenye (1) tagliatelle (1) tapas (1) tarja (1) tempura (1) tengeri (1) tészta (2) tilápia (1) tócsni (1) tojás (3) tökmagolaj (3) töltött sütőtök (1) tonhal (1) torta (1) torta di mlele (1) tükörtojás (1) túrós (1) túrós csusza (1) vacsora (2) vajhal (1) vargánya (1) velő (1) vese (1) vesevelő (1) vörös tonhal (2) wok (3) zeller (1) zöldség (3) zöldségek (2) Címkefelhő

Bejegyzések

2012.07.12. 22:45 snaci

Grissini parmezánnal

Legyen a parti negyven fokban vagy a tél kellős közepén, a grissini mindig népszerű. Nem érdemes a parmezánt helyettesíteni, mert az valami egészen más lesz.

griss02.jpg 

A receptet Giorgio Locatelli Ízek Itáliája című könyvében találtam, azóta csak ezt használom. Ő nullás lisztet javasol, de ha nincs otthon, akkor szerintem a sima liszt is megteszi, ebben engedékeny vagyok.

• Hozzávalók 25-30 darabhoz:

• 375 gramm liszt
• 2 deciliter 3,5-ös tej
• 50 gramm vaj
• 10 gramm friss élesztő
• 10 gramm só
• 3-4 evőkanál frissen reszelt parmezán

 A vajat olvasszuk fel és keverjük a langyos tejbe. Tegyük hozzá az élesztőt, amihez én – bár a recept nem említi – egy csipetnyi cukrot is adok. Várjuk meg, míg ez élesztő felfut. Ha ez megvan, tegyük a lisztet, a parmezánt és a sót egy keverőtálba és az élesztős tejet folyamatosan adagolva gyúrjunk szép, rugalmas tésztát belőle. Fél órát pihentessük, majd hajtogassuk, gyúrjuk át és tegyük félre letakarva még harminc percig.

A megkelt tésztát osszuk két részre, mindkettőből nyújtsunk egy-egy téglalapot, úgy fél-egy centiméter vastagságút. Ha ez megvan, vágjunk körülbelül húsz centiméter hosszú, egy centi széles csíkokat. Ezeket középről kifelé haladva sodorjuk meg, majd a végeket lapítjuk el egy kicsit. Én némelyiket csavarosra is szoktam tekerni.

griss01.jpg

Előmelegített sütőben, sütőpapíron 180 fokon süssük 10-15 percig. Ha szép világosbarna és már ropogós, akkor finom. Másnap is finom, de általában el szokott fogyni. Ha nagyobb a társaság, dupla adagot készítek.

Szólj hozzá!

Címkék: parmezán grissini Giorgio Locatelli


A bejegyzés trackback címe:

https://timoandjulien.blog.hu/api/trackback/id/tr114650877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.