timo&julien

Míg az egyik szabad és intuitív, addig a másik alapos és hagyománytisztelő. Két lelkes szakács. Egy konyhában.

Címkék

áfonyalekvár (1) afrikai harcsa (2) alma (1) almás (1) bacon (4) bagett (3) bárány (2) belsőségek (1) boquet garni (1) bouquet garni (1) brazil dió (1) brokkoli (1) buggyantott tojás (1) bukta (1) burgonya (1) camembert (1) capellini (4) cézársaláta (1) chili (2) crostini (4) csiga (1) csiperke (1) csipsz (1) csirke (2) csirkemáj (1) csirkemell (3) csirkeszárny (1) csülök (1) cukkini (1) desszert (1) dió (1) édesburgonya (1) előétel (2) endívia (1) erdei gomba (3) falatkák (1) fasírozott (1) fasírozott töltelék (1) fehérbor (1) fehércsokoládé (1) feketekagyló (1) flammkuchen (1) fokhagyma (1) fokhagymakrém (1) fokhagymaszósz (1) földimogyoró (1) főzött vaníliakrém (1) füstölt csülök (1) garnéla (3) gemelli (1) Giorgio Locatelli (1) gomba (5) gombóc (1) grana padano (1) grill (2) grillezett tarja (1) grissini (1) gyöngytyúk (2) gyümölcstorta (1) hagymalekvár (1) hal (1) harcsapaprikás (1) hátszín (1) horvátország (1) húsgombóc (1) Jamie Oliver (1) jamie tészta (1) juharszirup (1) kacsamáj (2) kacsamell (3) kapia paprika (1) kecskesajt (1) kékkagyló (1) kifli (1) kifliburgonya (1) kínai (1) kistücsök (1) konfitálás (1) konfitált (1) könyv (1) körte (3) krokett (1) kuszkusz (1) lángos (1) laskagomba (2) lazac (1) lekvár (3) lencse (1) lepény (1) lepényhal (1) leveles tészta (3) leves (1) libacomb (1) libamájpástétom (2) maghőmérő (1) máj (1) mák (1) mandula (1) marha (2) mascarpone (1) medvehagyma (6) medvehagymapaszta (1) méz (1) mézeskalács (1) mozzarella (1) muffin (4) nyelv (1) nyúl (1) olajbogyó (2) omlós tészta (1) padlizsán (2) paella (1) palacsinta (1) pangasius (1) paradicsom (1) paradicsomszósz (1) parmezán (4) párolt káposzta (1) pástétom (1) peperoni (1) petrezselyemgyökér (1) piskóta (1) pisztráng (1) póréhagyma (1) rebarbara (1) ricotta (1) rizottó (1) rizs (1) rizstészta (1) rókagomba (1) rozskenyér (1) sajt (1) sajtmártás (1) scarmoza (1) serrano sonka (1) sertés (2) sertés szűzpecsenye (1) (1) sous vide (1) spagetti (3) spenót (3) sült gesztenye (1) sült gyümölcsök (1) sült krumpli (1) sült paprika (1) sült tarja (1) sütemény (2) sütőtök (3) szardella (2) szardínia (1) szasimi (1) szelet (1) szilva (1) szilvás lepény (1) szilveszter (1) szójaszósz (3) sztroganoff (1) szűzpecsenye (1) tagliatelle (1) tapas (1) tarja (1) tempura (1) tengeri (1) tészta (2) tilápia (1) tócsni (1) tojás (3) tökmagolaj (3) töltött sütőtök (1) tonhal (1) torta (1) torta di mlele (1) tükörtojás (1) túrós (1) túrós csusza (1) vacsora (2) vajhal (1) vargánya (1) velő (1) vese (1) vesevelő (1) vörös tonhal (2) wok (3) zeller (1) zöldség (3) zöldségek (2) Címkefelhő

Bejegyzések

2012.07.17. 22:23 snaci

Gyümölcstorták omlós tésztából

Omlós tésztát készítünk, amit mindig érdemes nagyobb adagban legyártani, mert egy bizonyos ideig tárolható, illetve fagyasztható. A képen látható kisebb, málnás tortácska a nagyobb, barackos torta maradékából készült. Válasszunk mindig szezonális gyümölcsöt, amit alaposan megmosva, szépen megtisztítva és egyenletesen feldarabolva készítsünk elő.

torta01.jpg

Tészta egy tortához

220 gramm liszt

110 gramm vaj


70 gramm porcukor

1 tojás

A hozzávalókból gyorsan tésztát gyúrunk, majd betesszük a hűtőbe fél órára. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát kinyújtjuk és a kerek (28 centiméteres), kilisztezett, kivajazott tortaformába tesszük. Ezután alufóliával kibéleljük és valamilyen súlyt, babot, rizst szórunk bele, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Körülbelül húsz perc alatt szép barnára sütjük, félidőben az alufóliát levesszük.

 

 torta02.jpg

A tortába főzött vaníliakrémet töltünk, majd ráhelyezzük a gyümölcsöket, és egész vékonyan megkenjük áttetsző aszpikkal.

 

A krémhez

2 deciliter tej


2 evőkanál liszt

10 dkg olvasztott vaj

10 dkg porcukor

1 vaníliarúd kikaparva (esetleg vaníliacukor, illetve aroma)

 

A lisztet a tejjel folyamatos keverés közben, lassú lángon krémmé főzzük, majd teljesen kihűtjük. Ekkor hozzákeverjük a vajat, a cukrot és a vaníliamagokat. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcstorta omlós tészta főzött vaníliakrém


A bejegyzés trackback címe:

https://timoandjulien.blog.hu/api/trackback/id/tr614663263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.