timo&julien

Míg az egyik szabad és intuitív, addig a másik alapos és hagyománytisztelő. Két lelkes szakács. Egy konyhában.

Címkék

áfonyalekvár (1) afrikai harcsa (2) alma (1) almás (1) bacon (4) bagett (3) bárány (2) belsőségek (1) boquet garni (1) bouquet garni (1) brazil dió (1) brokkoli (1) buggyantott tojás (1) bukta (1) burgonya (1) camembert (1) capellini (4) cézársaláta (1) chili (2) crostini (4) csiga (1) csiperke (1) csipsz (1) csirke (2) csirkemáj (1) csirkemell (3) csirkeszárny (1) csülök (1) cukkini (1) desszert (1) dió (1) édesburgonya (1) előétel (2) endívia (1) erdei gomba (3) falatkák (1) fasírozott (1) fasírozott töltelék (1) fehérbor (1) fehércsokoládé (1) feketekagyló (1) flammkuchen (1) fokhagyma (1) fokhagymakrém (1) fokhagymaszósz (1) földimogyoró (1) főzött vaníliakrém (1) füstölt csülök (1) garnéla (3) gemelli (1) Giorgio Locatelli (1) gomba (5) gombóc (1) grana padano (1) grill (2) grillezett tarja (1) grissini (1) gyöngytyúk (2) gyümölcstorta (1) hagymalekvár (1) hal (1) harcsapaprikás (1) hátszín (1) horvátország (1) húsgombóc (1) Jamie Oliver (1) jamie tészta (1) juharszirup (1) kacsamáj (2) kacsamell (3) kapia paprika (1) kecskesajt (1) kékkagyló (1) kifli (1) kifliburgonya (1) kínai (1) kistücsök (1) konfitálás (1) konfitált (1) könyv (1) körte (3) krokett (1) kuszkusz (1) lángos (1) laskagomba (2) lazac (1) lekvár (3) lencse (1) lepény (1) lepényhal (1) leveles tészta (3) leves (1) libacomb (1) libamájpástétom (2) maghőmérő (1) máj (1) mák (1) mandula (1) marha (2) mascarpone (1) medvehagyma (6) medvehagymapaszta (1) méz (1) mézeskalács (1) mozzarella (1) muffin (4) nyelv (1) nyúl (1) olajbogyó (2) omlós tészta (1) padlizsán (2) paella (1) palacsinta (1) pangasius (1) paradicsom (1) paradicsomszósz (1) parmezán (4) párolt káposzta (1) pástétom (1) peperoni (1) petrezselyemgyökér (1) piskóta (1) pisztráng (1) póréhagyma (1) rebarbara (1) ricotta (1) rizottó (1) rizs (1) rizstészta (1) rókagomba (1) rozskenyér (1) sajt (1) sajtmártás (1) scarmoza (1) serrano sonka (1) sertés (2) sertés szűzpecsenye (1) (1) sous vide (1) spagetti (3) spenót (3) sült gesztenye (1) sült gyümölcsök (1) sült krumpli (1) sült paprika (1) sült tarja (1) sütemény (2) sütőtök (3) szardella (2) szardínia (1) szasimi (1) szelet (1) szilva (1) szilvás lepény (1) szilveszter (1) szójaszósz (3) sztroganoff (1) szűzpecsenye (1) tagliatelle (1) tapas (1) tarja (1) tempura (1) tengeri (1) tészta (2) tilápia (1) tócsni (1) tojás (3) tökmagolaj (3) töltött sütőtök (1) tonhal (1) torta (1) torta di mlele (1) tükörtojás (1) túrós (1) túrós csusza (1) vacsora (2) vajhal (1) vargánya (1) velő (1) vese (1) vesevelő (1) vörös tonhal (2) wok (3) zeller (1) zöldség (3) zöldségek (2) Címkefelhő

Bejegyzések

2012.08.15. 22:35 snaci

Körtés, kecskesajtos csirkemáj

Egyszerűen elkészíthető, gyors fogás, amihez a friss alapanyagokon kívül egy jó serpenyő vagy wok kell. Vendégvárásra is bátran ajánlom, de a lényeg, hogy az étel közvetlenül a tálalás előtt jöjjön le a tűzről.

 

Hozzávalók két személyre:
• egy marék csirkemáj
• két nagyobb körte
• egy darabka póréhagyma
• egy kis csésze kockázott kecskesajt
• olívaolaj
• só, bors, cukor, kakukkfű vagy rozmaring

 

A körtét felezzük meg, távolítsuk el a magházat és vágjuk cikkekre. A póréhagymát karikázzuk fel. A jól átmosott friss csirkemájat hártyázzuk le, tisztítsuk meg és válasszuk szét darabokra úgy, ahogy adja magát, de ne szabdaljuk szét teljesen. A kecskesajtot kockázzuk fel.

 

majas01.jpg

 

A serpenyőben hevítsünk fel egy evőkanálnyi olívaolajat, abban pirítsuk meg a körtecikkeket, közben szórjuk meg egy csiptenyi cukorral, majd amikor barnulni, karamellizálódni kezd, dobjuk rá a póréhagymát is. Forgassuk meg egy párszor, majd egy-két perc múlva tegyük félre. (A forgatáshoz ne használjunk fakanalat, mert összetöri a hozzávalókat. Rázzuk a serpenyőt, küldjük egy kicsit a levegőbe a tartalmát, mintha csak palacsintát fordítanánk.)

Tegyünk a serpenyőbe egy újabb kanálnyi olajat, majd jó háromnegyedes erősségű tűzön, folyamatos rázogatás közben pirítsuk meg a májat is. Egy pillanatra se hagyjuk ott a serpenyőt, és figyeljünk rá, hogy ne süssük túl. Ha a máj már nem enged véres levet, de még puha, akkor sózzuk, borsozzuk, dobjunk rá egy kevés friss rozmaringot, esetleg kakukkfüvet, forgassuk át még egyszer, és öntsük a serpenyőbe a póréhagymás körtét. Egy utolsó összepirítás, ekkor mehet rá a kecskesajt, még egy-két forgatás és elkészültünk

Azonnal tálaljuk. Én úgy gondolom, hogy köretnek elég a körte, de egy üveg jó bort azért készítsünk be mellé a főzés előtt.

Szólj hozzá!

Címkék: körte csirkemáj kecskesajt


A bejegyzés trackback címe:

https://timoandjulien.blog.hu/api/trackback/id/tr274714648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.