timo&julien

Míg az egyik szabad és intuitív, addig a másik alapos és hagyománytisztelő. Két lelkes szakács. Egy konyhában.

Címkék

áfonyalekvár (1) afrikai harcsa (2) alma (1) almás (1) bacon (4) bagett (3) bárány (2) belsőségek (1) boquet garni (1) bouquet garni (1) brazil dió (1) brokkoli (1) buggyantott tojás (1) bukta (1) burgonya (1) camembert (1) capellini (4) cézársaláta (1) chili (2) crostini (4) csiga (1) csiperke (1) csipsz (1) csirke (2) csirkemáj (1) csirkemell (3) csirkeszárny (1) csülök (1) cukkini (1) desszert (1) dió (1) édesburgonya (1) előétel (2) endívia (1) erdei gomba (3) falatkák (1) fasírozott (1) fasírozott töltelék (1) fehérbor (1) fehércsokoládé (1) feketekagyló (1) flammkuchen (1) fokhagyma (1) fokhagymakrém (1) fokhagymaszósz (1) földimogyoró (1) főzött vaníliakrém (1) füstölt csülök (1) garnéla (3) gemelli (1) Giorgio Locatelli (1) gomba (5) gombóc (1) grana padano (1) grill (2) grillezett tarja (1) grissini (1) gyöngytyúk (2) gyümölcstorta (1) hagymalekvár (1) hal (1) harcsapaprikás (1) hátszín (1) horvátország (1) húsgombóc (1) Jamie Oliver (1) jamie tészta (1) juharszirup (1) kacsamáj (2) kacsamell (3) kapia paprika (1) kecskesajt (1) kékkagyló (1) kifli (1) kifliburgonya (1) kínai (1) kistücsök (1) konfitálás (1) konfitált (1) könyv (1) körte (3) krokett (1) kuszkusz (1) lángos (1) laskagomba (2) lazac (1) lekvár (3) lencse (1) lepény (1) lepényhal (1) leveles tészta (3) leves (1) libacomb (1) libamájpástétom (2) maghőmérő (1) máj (1) mák (1) mandula (1) marha (2) mascarpone (1) medvehagyma (6) medvehagymapaszta (1) méz (1) mézeskalács (1) mozzarella (1) muffin (4) nyelv (1) nyúl (1) olajbogyó (2) omlós tészta (1) padlizsán (2) paella (1) palacsinta (1) pangasius (1) paradicsom (1) paradicsomszósz (1) parmezán (4) párolt káposzta (1) pástétom (1) peperoni (1) petrezselyemgyökér (1) piskóta (1) pisztráng (1) póréhagyma (1) rebarbara (1) ricotta (1) rizottó (1) rizs (1) rizstészta (1) rókagomba (1) rozskenyér (1) sajt (1) sajtmártás (1) scarmoza (1) serrano sonka (1) sertés (2) sertés szűzpecsenye (1) (1) sous vide (1) spagetti (3) spenót (3) sült gesztenye (1) sült gyümölcsök (1) sült krumpli (1) sült paprika (1) sült tarja (1) sütemény (2) sütőtök (3) szardella (2) szardínia (1) szasimi (1) szelet (1) szilva (1) szilvás lepény (1) szilveszter (1) szójaszósz (3) sztroganoff (1) szűzpecsenye (1) tagliatelle (1) tapas (1) tarja (1) tempura (1) tengeri (1) tészta (2) tilápia (1) tócsni (1) tojás (3) tökmagolaj (3) töltött sütőtök (1) tonhal (1) torta (1) torta di mlele (1) tükörtojás (1) túrós (1) túrós csusza (1) vacsora (2) vajhal (1) vargánya (1) velő (1) vese (1) vesevelő (1) vörös tonhal (2) wok (3) zeller (1) zöldség (3) zöldségek (2) Címkefelhő

Bejegyzések

2009.11.25. 15:22 snaci

Pástétomos tojásmuffin

Néha az is elég, ha a hétköznapi alapanyagok másként kerülnek a tányérra, és máris olyan érzése van az embernek, hogy most aztán valami egészen különlegeset eszik.

 
 
Az alapötlet valahol a Wellington-bélszín háza tájáról érkezett, de csak nagyon áttételesen. Az ugyebár egy meglehetősen különleges, drága, nem is egyszerű, ámde nagyon finom étel. A bélszínérméket gomba, sonka, palacsinta és leveles tészta öleli körül, kitűnő harmóniában. Egyszer részsikereket elérve már én is megpróbálkoztam vele (lent a kép), és eltökélt szándékom, hogy ha lesz rá kellő idő és nyugalom, és persze alkalom, akkor ismét nekiállok.
 
 
Ez a recept azonban nem igényel túl nagy előkészületeket, mégis jópofa dolog sül ki belőle.
 
• négy tojás
• egy deci tejszín
• egy kis parmezánforgács
• egy sárgarépa, karikákra gyalulva
• két fej gomba apróra vágva
• fél fej apróra vágott hagyma
• egy zúzott fokhagyma
• zöldség zöldje
• friss kakukkfű
• 5 dkg kacsamájpástétom kockákra vágva
• só, bors, olívaolaj
 
 
 1. Egy kevés olajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a gombát, a fokhagymát és a felaprított zöldség zöldjét. Pároljuk puhára és tegyük félre. A tojásokat keverjük össze a tejszínnel és a sajttal, sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele egy kevés friss kakukkfüvet. A sárgarépát gyaluljuk fel karikákra, a pástétomot szeljük fel kis kockákra.
 
 
2. Szükség lesz egy szilikonos minimuffin formára. Az enyém elég csúnya színű, de ez sem a sütőt, sem a tojásokat nem érdekli. Minden lyukba rétegezzünk néhány répakarikát, erre tegyünk egy-egy teáskanálnyit a hagymás gombából, majd koronázzuk meg egy-egy darab pástétommal. 
 
3. Ezek után öntsünk mindegyik formába annyi kikevert tejszínes tojást, hogy csaknem színültig érjen.
 
4. Mehet a 200 fokos sütőbe. Ha szépen megemelkedtek a muffinok, akkor az étel elkészült. Én pirított csicsókát és paprikát, illetve rozsos pirítóst adtam mellé. Jól mutat az is a tányéron, ha egy-egy darabot félbevágunk.
 

Szólj hozzá!

Címkék: tojás muffin pástétom


A bejegyzés trackback címe:

https://timoandjulien.blog.hu/api/trackback/id/tr421551770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása