Néha az is elég, ha a hétköznapi alapanyagok másként kerülnek a tányérra, és máris olyan érzése van az embernek, hogy most aztán valami egészen különlegeset eszik.
Az alapötlet valahol a Wellington-bélszín háza tájáról érkezett, de csak nagyon áttételesen. Az ugyebár egy meglehetősen különleges, drága, nem is egyszerű, ámde nagyon finom étel. A bélszínérméket gomba, sonka, palacsinta és leveles tészta öleli körül, kitűnő harmóniában. Egyszer részsikereket elérve már én is megpróbálkoztam vele (lent a kép), és eltökélt szándékom, hogy ha lesz rá kellő idő és nyugalom, és persze alkalom, akkor ismét nekiállok.
Ez a recept azonban nem igényel túl nagy előkészületeket, mégis jópofa dolog sül ki belőle.
• négy tojás
• egy deci tejszín
• egy kis parmezánforgács
• egy sárgarépa, karikákra gyalulva
• két fej gomba apróra vágva
• fél fej apróra vágott hagyma
• egy zúzott fokhagyma
• zöldség zöldje
• friss kakukkfű
• 5 dkg kacsamájpástétom kockákra vágva
• só, bors, olívaolaj
1. Egy kevés olajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a gombát, a fokhagymát és a felaprított zöldség zöldjét. Pároljuk puhára és tegyük félre. A tojásokat keverjük össze a tejszínnel és a sajttal, sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele egy kevés friss kakukkfüvet. A sárgarépát gyaluljuk fel karikákra, a pástétomot szeljük fel kis kockákra.
2. Szükség lesz egy szilikonos minimuffin formára. Az enyém elég csúnya színű, de ez sem a sütőt, sem a tojásokat nem érdekli. Minden lyukba rétegezzünk néhány répakarikát, erre tegyünk egy-egy teáskanálnyit a hagymás gombából, majd koronázzuk meg egy-egy darab pástétommal.
3. Ezek után öntsünk mindegyik formába annyi kikevert tejszínes tojást, hogy csaknem színültig érjen.
4. Mehet a 200 fokos sütőbe. Ha szépen megemelkedtek a muffinok, akkor az étel elkészült. Én pirított csicsókát és paprikát, illetve rozsos pirítóst adtam mellé. Jól mutat az is a tányéron, ha egy-egy darabot félbevágunk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.