Néha az is elég, ha a hétköznapi alapanyagok másként kerülnek a tányérra, és máris olyan érzése van az embernek, hogy most aztán valami egészen különlegeset eszik.

Az alapötlet valahol a Wellington-bélszín háza tájáról érkezett, de csak nagyon áttételesen. Az ugyebár egy meglehetősen különleges, drága, nem is egyszerű, ámde nagyon finom étel. A bélszínérméket gomba, sonka, palacsinta és leveles tészta öleli körül, kitűnő harmóniában. Egyszer részsikereket elérve már én is megpróbálkoztam vele (lent a kép), és eltökélt szándékom, hogy ha lesz rá kellő idő és nyugalom, és persze alkalom, akkor ismét nekiállok.

Ez a recept azonban nem igényel túl nagy előkészületeket, mégis jópofa dolog sül ki belőle.
• négy tojás
• egy deci tejszín
• egy kis parmezánforgács
• egy sárgarépa, karikákra gyalulva
• két fej gomba apróra vágva
• fél fej apróra vágott hagyma
• egy zúzott fokhagyma
• zöldség zöldje
• friss kakukkfű
• 5 dkg kacsamájpástétom kockákra vágva
• só, bors, olívaolaj





Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.