timo&julien

Míg az egyik szabad és intuitív, addig a másik alapos és hagyománytisztelő. Két lelkes szakács. Egy konyhában.

Címkék

áfonyalekvár (1) afrikai harcsa (2) alma (1) almás (1) bacon (4) bagett (3) bárány (2) belsőségek (1) boquet garni (1) bouquet garni (1) brazil dió (1) brokkoli (1) buggyantott tojás (1) bukta (1) burgonya (1) camembert (1) capellini (4) cézársaláta (1) chili (2) crostini (4) csiga (1) csiperke (1) csipsz (1) csirke (2) csirkemáj (1) csirkemell (3) csirkeszárny (1) csülök (1) cukkini (1) desszert (1) dió (1) édesburgonya (1) előétel (2) endívia (1) erdei gomba (3) falatkák (1) fasírozott (1) fasírozott töltelék (1) fehérbor (1) fehércsokoládé (1) feketekagyló (1) flammkuchen (1) fokhagyma (1) fokhagymakrém (1) fokhagymaszósz (1) földimogyoró (1) főzött vaníliakrém (1) füstölt csülök (1) garnéla (3) gemelli (1) Giorgio Locatelli (1) gomba (5) gombóc (1) grana padano (1) grill (2) grillezett tarja (1) grissini (1) gyöngytyúk (2) gyümölcstorta (1) hagymalekvár (1) hal (1) harcsapaprikás (1) hátszín (1) horvátország (1) húsgombóc (1) Jamie Oliver (1) jamie tészta (1) juharszirup (1) kacsamáj (2) kacsamell (3) kapia paprika (1) kecskesajt (1) kékkagyló (1) kifli (1) kifliburgonya (1) kínai (1) kistücsök (1) konfitálás (1) konfitált (1) könyv (1) körte (3) krokett (1) kuszkusz (1) lángos (1) laskagomba (2) lazac (1) lekvár (3) lencse (1) lepény (1) lepényhal (1) leveles tészta (3) leves (1) libacomb (1) libamájpástétom (2) maghőmérő (1) máj (1) mák (1) mandula (1) marha (2) mascarpone (1) medvehagyma (6) medvehagymapaszta (1) méz (1) mézeskalács (1) mozzarella (1) muffin (4) nyelv (1) nyúl (1) olajbogyó (2) omlós tészta (1) padlizsán (2) paella (1) palacsinta (1) pangasius (1) paradicsom (1) paradicsomszósz (1) parmezán (4) párolt káposzta (1) pástétom (1) peperoni (1) petrezselyemgyökér (1) piskóta (1) pisztráng (1) póréhagyma (1) rebarbara (1) ricotta (1) rizottó (1) rizs (1) rizstészta (1) rókagomba (1) rozskenyér (1) sajt (1) sajtmártás (1) scarmoza (1) serrano sonka (1) sertés (2) sertés szűzpecsenye (1) (1) sous vide (1) spagetti (3) spenót (3) sült gesztenye (1) sült gyümölcsök (1) sült krumpli (1) sült paprika (1) sült tarja (1) sütemény (2) sütőtök (3) szardella (2) szardínia (1) szasimi (1) szelet (1) szilva (1) szilvás lepény (1) szilveszter (1) szójaszósz (3) sztroganoff (1) szűzpecsenye (1) tagliatelle (1) tapas (1) tarja (1) tempura (1) tengeri (1) tészta (2) tilápia (1) tócsni (1) tojás (3) tökmagolaj (3) töltött sütőtök (1) tonhal (1) torta (1) torta di mlele (1) tükörtojás (1) túrós (1) túrós csusza (1) vacsora (2) vajhal (1) vargánya (1) velő (1) vese (1) vesevelő (1) vörös tonhal (2) wok (3) zeller (1) zöldség (3) zöldségek (2) Címkefelhő

Bejegyzések

2010.08.31. 17:35 snaci

Sütőtökös muffin kakukkfüves körtelekvárral

Ez egy innen-onnan, internetről és szakácskönyvekből hegesztett, egy kis saját ötlettel kiegészített recept, de nincs egy órája, hogy kipróbáltam, és maximálisan elégedett vagyok vele. Könnyű állag, édes, de nem tömény íz, megfelelő forma. A lekvár csak plusz, de ha már a fényképre került, leírom, hogyan készült.

 
 
Hozzávalók 12 darab muffinhoz:
  
• 200 gramm megsütött sütőtök
• 2 tojás
• 80 ml étolaj
 
• 150 gramm liszt
• 200 gramm kristálycukor
• 12 gramm (1 csomag) sütőpor
• 1 kávéskanál őrölt fahéj
• 1 csipetnyi só
 
• 50 gramm 70 százalékos étcsokoládé felaprítva
• 50 gramm aszalt mini füge felaprítva
 
A muffin hozzávalói közül külön összekeverjük a nedves és a száraz elemeket, majd a két edény tartalmát összeöntjük és jól elkeverjük. A kristálycukor helyett ízlés szerint lehet használni barnacukrot is, de az olaj esetében én maradnék az étolajnál az olívaolaj helyett, mert jártam már úgy, hogy nagyon kilógott a sütiből az egyébként finom íze. Amikor elkészült a massza, hozzáadjuk a csokit és a fügét is. Ezután már csak muffinpapír, muffintepsi, gyors porciózás, 180 fokos sütő, és körülbelül 25 perc kell még, hogy az asztalra tehessük a friss süteményt.
 
 
Hozzávalók a körtelekvárhoz:
 
• 1,5 kg meghámozott, kimagozott körte kockákra vágva
• 60 dkg kristálycukor
• 1 citrom leve
• zselésítőszer (kiszereléstől, típustól függően a gyártó előírása szerinti mennyiségben)
• 1 marék lecsipegetett friss kakukkfűlevél
 
A szatyor körtét ajándékba kaptam, de harmadnapra sem ment el magában, így mentettem meg lekvárnak. Nekem úgy megy a leggazdaságosabban és leggyorsabban az omlós körte megpucolása, hogy a hámozás után nem a magházat veszem ki, hanem addig faragom körbe a gyümölcsöt, amíg csak a csutka marad. Az ily módon felaprított körtét a citromlével meglocsolva sűrű kevergetés közben főzni kezdtem, majd tíz perc után nekimentem a turmixgéppel, és pürésítettem az egészet. Ekkor tettem hozzá a cukrot és a zselésítőszert, majd még tíz percig főztem. A végén belekevertem a kakukkfüvet, és kis üvegekbe töltöttem. Kihűlés után a hűtőszekrénybe kerültek, azóta is ott várnak sorsukra – már amennyi van még.

Szólj hozzá!

Címkék: körte sütőtök muffin lekvár


A bejegyzés trackback címe:

https://timoandjulien.blog.hu/api/trackback/id/tr952262214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása