timo&julien

Míg az egyik szabad és intuitív, addig a másik alapos és hagyománytisztelő. Két lelkes szakács. Egy konyhában.

Címkék

áfonyalekvár (1) afrikai harcsa (2) alma (1) almás (1) bacon (4) bagett (3) bárány (2) belsőségek (1) boquet garni (1) bouquet garni (1) brazil dió (1) brokkoli (1) buggyantott tojás (1) bukta (1) burgonya (1) camembert (1) capellini (4) cézársaláta (1) chili (2) crostini (4) csiga (1) csiperke (1) csipsz (1) csirke (2) csirkemáj (1) csirkemell (3) csirkeszárny (1) csülök (1) cukkini (1) desszert (1) dió (1) édesburgonya (1) előétel (2) endívia (1) erdei gomba (3) falatkák (1) fasírozott (1) fasírozott töltelék (1) fehérbor (1) fehércsokoládé (1) feketekagyló (1) flammkuchen (1) fokhagyma (1) fokhagymakrém (1) fokhagymaszósz (1) földimogyoró (1) főzött vaníliakrém (1) füstölt csülök (1) garnéla (3) gemelli (1) Giorgio Locatelli (1) gomba (5) gombóc (1) grana padano (1) grill (2) grillezett tarja (1) grissini (1) gyöngytyúk (2) gyümölcstorta (1) hagymalekvár (1) hal (1) harcsapaprikás (1) hátszín (1) horvátország (1) húsgombóc (1) Jamie Oliver (1) jamie tészta (1) juharszirup (1) kacsamáj (2) kacsamell (3) kapia paprika (1) kecskesajt (1) kékkagyló (1) kifli (1) kifliburgonya (1) kínai (1) kistücsök (1) konfitálás (1) konfitált (1) könyv (1) körte (3) krokett (1) kuszkusz (1) lángos (1) laskagomba (2) lazac (1) lekvár (3) lencse (1) lepény (1) lepényhal (1) leveles tészta (3) leves (1) libacomb (1) libamájpástétom (2) maghőmérő (1) máj (1) mák (1) mandula (1) marha (2) mascarpone (1) medvehagyma (6) medvehagymapaszta (1) méz (1) mézeskalács (1) mozzarella (1) muffin (4) nyelv (1) nyúl (1) olajbogyó (2) omlós tészta (1) padlizsán (2) paella (1) palacsinta (1) pangasius (1) paradicsom (1) paradicsomszósz (1) parmezán (4) párolt káposzta (1) pástétom (1) peperoni (1) petrezselyemgyökér (1) piskóta (1) pisztráng (1) póréhagyma (1) rebarbara (1) ricotta (1) rizottó (1) rizs (1) rizstészta (1) rókagomba (1) rozskenyér (1) sajt (1) sajtmártás (1) scarmoza (1) serrano sonka (1) sertés (2) sertés szűzpecsenye (1) (1) sous vide (1) spagetti (3) spenót (3) sült gesztenye (1) sült gyümölcsök (1) sült krumpli (1) sült paprika (1) sült tarja (1) sütemény (2) sütőtök (3) szardella (2) szardínia (1) szasimi (1) szelet (1) szilva (1) szilvás lepény (1) szilveszter (1) szójaszósz (3) sztroganoff (1) szűzpecsenye (1) tagliatelle (1) tapas (1) tarja (1) tempura (1) tengeri (1) tészta (2) tilápia (1) tócsni (1) tojás (3) tökmagolaj (3) töltött sütőtök (1) tonhal (1) torta (1) torta di mlele (1) tükörtojás (1) túrós (1) túrós csusza (1) vacsora (2) vajhal (1) vargánya (1) velő (1) vese (1) vesevelő (1) vörös tonhal (2) wok (3) zeller (1) zöldség (3) zöldségek (2) Címkefelhő

Bejegyzések

2010.02.08. 08:00 snaci

Ropogós csirkeszárnyak sütőpapíron

A csirkeszárny azért is jó dolog, mert a bőre éppen elég zsiradékot tartalmaz a megsütéséhez, így nincs szükség olajra ahhoz, hogy finom és ropogós legyen. Az egyik kedvenc hétvégi mártogatós vacsoránk.

 
Kétizületes szárnyakat szoktam venni – személyenként négy-öt darabot –, de ha nem kapok, akkor is eltávolítom a végeket. Volt idő, amikor a maradék két izületet is kettévágtam, de a tapasztalatom az, hogy egyben sütve finomabb lesz.
 
A szárnyakat alaposan megmosom, majd szárazra törlöm, az esetleges tollmaradványokat kiszedegetem. Ha nincs időm, kedvem, akkor a jól bevált Kotányi sültcsirke keveréket használom az ízesítéshez, de ha frissen dobjuk össze a fűszereket, azt azért mindig meghálálja az étel. Így volt most is.
 
 
Egy mozsárba tegyünk egy teáskanál durva tengeri sót, egy gerezd apróra vágott fokhagymát, egy kávéskanál őrölt pirospaprikát, pár szem feketeborsot, néhány szál friss kakukkfűhajtást, ízlés szerint szárított chilit, egy csipetnyi majorannát, majd jól dolgozzuk ki a keveréket. Mivel olaj nem kerül bele, a végén pasztaszerű elegyet kapunk, amit jól bele kell masszírozni a csirkeszárnyakba.
 
 
A sütés 180 fokon történik, egy tepsiben, sütőpapíron. Általában 45 perc alatt elkészül a szárny, amit negyedóránkét egyszer-egyszer forgassunk meg.
Közben süssünk hozzá szalmaburgonyát, és készítsük el a mártogatósokat. A jó minőségű ketchup és a mustár mellé én fokhagymás-kapros tejfölt szoktam kikeverni, amibe kerül egy kis só, bors, és néhány csepp citromlé. Ha van valamilyen kékpenészes sajtunk, abból is finom szószt gyárthatunk tejföllel.
 

2 komment

Címkék: vacsora csirkeszárny sült krumpli


A bejegyzés trackback címe:

https://timoandjulien.blog.hu/api/trackback/id/tr861737287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wund 2021.05.04. 19:16:09

ügyes és nem szárad ki a csirke szárny?

wund 2021.05.04. 19:17:10

akarom mondani be feded a tepsit?
süti beállítások módosítása