timo&julien

Míg az egyik szabad és intuitív, addig a másik alapos és hagyománytisztelő. Két lelkes szakács. Egy konyhában.

Címkék

áfonyalekvár (1) afrikai harcsa (2) alma (1) almás (1) bacon (4) bagett (3) bárány (2) belsőségek (1) boquet garni (1) bouquet garni (1) brazil dió (1) brokkoli (1) buggyantott tojás (1) bukta (1) burgonya (1) camembert (1) capellini (4) cézársaláta (1) chili (2) crostini (4) csiga (1) csiperke (1) csipsz (1) csirke (2) csirkemáj (1) csirkemell (3) csirkeszárny (1) csülök (1) cukkini (1) desszert (1) dió (1) édesburgonya (1) előétel (2) endívia (1) erdei gomba (3) falatkák (1) fasírozott (1) fasírozott töltelék (1) fehérbor (1) fehércsokoládé (1) feketekagyló (1) flammkuchen (1) fokhagyma (1) fokhagymakrém (1) fokhagymaszósz (1) földimogyoró (1) főzött vaníliakrém (1) füstölt csülök (1) garnéla (3) gemelli (1) Giorgio Locatelli (1) gomba (5) gombóc (1) grana padano (1) grill (2) grillezett tarja (1) grissini (1) gyöngytyúk (2) gyümölcstorta (1) hagymalekvár (1) hal (1) harcsapaprikás (1) hátszín (1) horvátország (1) húsgombóc (1) Jamie Oliver (1) jamie tészta (1) juharszirup (1) kacsamáj (2) kacsamell (3) kapia paprika (1) kecskesajt (1) kékkagyló (1) kifli (1) kifliburgonya (1) kínai (1) kistücsök (1) konfitálás (1) konfitált (1) könyv (1) körte (3) krokett (1) kuszkusz (1) lángos (1) laskagomba (2) lazac (1) lekvár (3) lencse (1) lepény (1) lepényhal (1) leveles tészta (3) leves (1) libacomb (1) libamájpástétom (2) maghőmérő (1) máj (1) mák (1) mandula (1) marha (2) mascarpone (1) medvehagyma (6) medvehagymapaszta (1) méz (1) mézeskalács (1) mozzarella (1) muffin (4) nyelv (1) nyúl (1) olajbogyó (2) omlós tészta (1) padlizsán (2) paella (1) palacsinta (1) pangasius (1) paradicsom (1) paradicsomszósz (1) parmezán (4) párolt káposzta (1) pástétom (1) peperoni (1) petrezselyemgyökér (1) piskóta (1) pisztráng (1) póréhagyma (1) rebarbara (1) ricotta (1) rizottó (1) rizs (1) rizstészta (1) rókagomba (1) rozskenyér (1) sajt (1) sajtmártás (1) scarmoza (1) serrano sonka (1) sertés (2) sertés szűzpecsenye (1) (1) sous vide (1) spagetti (3) spenót (3) sült gesztenye (1) sült gyümölcsök (1) sült krumpli (1) sült paprika (1) sült tarja (1) sütemény (2) sütőtök (3) szardella (2) szardínia (1) szasimi (1) szelet (1) szilva (1) szilvás lepény (1) szilveszter (1) szójaszósz (3) sztroganoff (1) szűzpecsenye (1) tagliatelle (1) tapas (1) tarja (1) tempura (1) tengeri (1) tészta (2) tilápia (1) tócsni (1) tojás (3) tökmagolaj (3) töltött sütőtök (1) tonhal (1) torta (1) torta di mlele (1) tükörtojás (1) túrós (1) túrós csusza (1) vacsora (2) vajhal (1) vargánya (1) velő (1) vese (1) vesevelő (1) vörös tonhal (2) wok (3) zeller (1) zöldség (3) zöldségek (2) Címkefelhő

Bejegyzések

2010.10.20. 11:37 snaci

A szingliknek is jár a harcsa csuszával

A tizenöt-húsz főre, bográcsban készült harcsapaprikással persze nem veszi fel a versenyt, de nem is ez a célja. Ez egy egyszerű, finom, szálkamentes paprikás harcsa, ami akár egy-két adagban is elkészíthető.

 
 
Személyenként számoljunk húsz-harminc deka filézett afrikai harcsát. Én olyat szoktam venni, amit nem nyúznak meg, csak a hal gerince mentén vágják le. Otthon egy pillanat alatt meg lehet szabadítani a bőrétől, ha a filét a bőrös felével egy deszkára helyezzük, a farkát egyik kezünkkel lefogjuk, majd egy közepesen éles késsel a vastagabb rész felé haladva, egy-két határozott mozdulattal hosszú, lapos vágást ejtünk, inkább csak toljuk előre a kést. Ha túl éles a szerszám, akkor könnyen elvágja a hal bőrét, és akkor vacakolhatunk, ha viszont életlen, akkor meg csak maszatolás lesz a vége.
 
Két személyre:
 
• 40 dkg filézett, felkockázott afrikai harcsa
• 1 fej vöröshagyma (100 gramm), apróra vágva
• 1 teáskanál zsír
• 1 teáskanál fűszerpaprika
• 1 teáskanál sűrített paradicsom
• só, bors
 
• 8 lap lasagne tészta, négyzetesre törve
• túró, tejföl, kapor
 
 
Az előkészített, felkockázott harcsát sózzuk be. A hagymát egy serpenyőben a kevés zsíron finoman dinszteljük meg, amikor megpuhult, öntsük fel két deci vízzel, forraljuk át még egyszer, majd turmixoljuk le. Fehér, tejszerű masszát kapunk. Ezt tegyük vissza a serpenyőbe, adjuk hozzá paprikát és a paradicsomot. Ekkor mehet bele a harcsa, amit lassú tűzön főzzünk negyed óráig, húsz percig. Ha kevésnek találjuk a levét, akkor egy kis vízzel pótoljuk.
 
Közben főzzük ki a tésztát. Azért készítjük összetördelt lasagne lapokból, mert így rusztikus, lebbencsszerű köretet kapunk, ami a durumliszt miatt kellő tartással is bír. Hat-nyolc perc elég neki, de fajtától is függ, inkább kóstolgassuk. Közben keverjünk össze egy-két evőkanál túrót és tejfölt egy-egy arányban, tegyünk hozzá frissen metélt kaprot ízlés szerint, és ezt keverjük hozzá az elkészült tésztához.
Ha a harcsa megfőtt, még egyszer ellenőrizzük a sót és a borsot, majd egy kis kaporral díszítve, egy jó pohár vörösborral tálaljuk.
 

Szólj hozzá!

Címkék: harcsapaprikás túrós csusza afrikai harcsa


A bejegyzés trackback címe:

https://timoandjulien.blog.hu/api/trackback/id/tr212385681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása