A Bűvös szakács sok tanulsággal szolgáló legutóbbi posztjában olvastam, hogy „minden tapas bárok alaptesztje a peperoni, olajbogyó és szardella (anchoa) kombinációjából álló klasszikus fogpiszálónyárs”.
Az izgalmas bejegyzés sok kipróbálnivaló receptje közül ezt azonnal megcsináltam, miután minden volt hozzá otthon. Oké, hogy ezek az itt-ott beszerzett alapanyagok nem érik el a barcelonai Inopia Barban használt termékek minőségét, de szegény ember vízzel főz alapon azért összeraktam. Volt annyi bátorságom, hogy mindjárt ki is egészítettem egy aprósággal. Az olajbogyó közepébe kínálkozott még valami, így enyhén blansírozott, fűszálvékony bazsalikomlevélbe csavart fokhagymadarabkákat tűztem mindegyik falat tetejébe. A peperoni helyett chilipaprikát használtam, mert az volt kéznél. Nagyon karakteres, férfias tapas lett belőle, nem fogom kihagyni, ha legközelebb vendégek jönnek.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.