timo&julien

Míg az egyik szabad és intuitív, addig a másik alapos és hagyománytisztelő. Két lelkes szakács. Egy konyhában.

Címkék

áfonyalekvár (1) afrikai harcsa (2) alma (1) almás (1) bacon (4) bagett (3) bárány (2) belsőségek (1) boquet garni (1) bouquet garni (1) brazil dió (1) brokkoli (1) buggyantott tojás (1) bukta (1) burgonya (1) camembert (1) capellini (4) cézársaláta (1) chili (2) crostini (4) csiga (1) csiperke (1) csipsz (1) csirke (2) csirkemáj (1) csirkemell (3) csirkeszárny (1) csülök (1) cukkini (1) desszert (1) dió (1) édesburgonya (1) előétel (2) endívia (1) erdei gomba (3) falatkák (1) fasírozott (1) fasírozott töltelék (1) fehérbor (1) fehércsokoládé (1) feketekagyló (1) flammkuchen (1) fokhagyma (1) fokhagymakrém (1) fokhagymaszósz (1) földimogyoró (1) főzött vaníliakrém (1) füstölt csülök (1) garnéla (3) gemelli (1) Giorgio Locatelli (1) gomba (5) gombóc (1) grana padano (1) grill (2) grillezett tarja (1) grissini (1) gyöngytyúk (2) gyümölcstorta (1) hagymalekvár (1) hal (1) harcsapaprikás (1) hátszín (1) horvátország (1) húsgombóc (1) Jamie Oliver (1) jamie tészta (1) juharszirup (1) kacsamáj (2) kacsamell (3) kapia paprika (1) kecskesajt (1) kékkagyló (1) kifli (1) kifliburgonya (1) kínai (1) kistücsök (1) konfitálás (1) konfitált (1) könyv (1) körte (3) krokett (1) kuszkusz (1) lángos (1) laskagomba (2) lazac (1) lekvár (3) lencse (1) lepény (1) lepényhal (1) leveles tészta (3) leves (1) libacomb (1) libamájpástétom (2) maghőmérő (1) máj (1) mák (1) mandula (1) marha (2) mascarpone (1) medvehagyma (6) medvehagymapaszta (1) méz (1) mézeskalács (1) mozzarella (1) muffin (4) nyelv (1) nyúl (1) olajbogyó (2) omlós tészta (1) padlizsán (2) paella (1) palacsinta (1) pangasius (1) paradicsom (1) paradicsomszósz (1) parmezán (4) párolt káposzta (1) pástétom (1) peperoni (1) petrezselyemgyökér (1) piskóta (1) pisztráng (1) póréhagyma (1) rebarbara (1) ricotta (1) rizottó (1) rizs (1) rizstészta (1) rókagomba (1) rozskenyér (1) sajt (1) sajtmártás (1) scarmoza (1) serrano sonka (1) sertés (2) sertés szűzpecsenye (1) (1) sous vide (1) spagetti (3) spenót (3) sült gesztenye (1) sült gyümölcsök (1) sült krumpli (1) sült paprika (1) sült tarja (1) sütemény (2) sütőtök (3) szardella (2) szardínia (1) szasimi (1) szelet (1) szilva (1) szilvás lepény (1) szilveszter (1) szójaszósz (3) sztroganoff (1) szűzpecsenye (1) tagliatelle (1) tapas (1) tarja (1) tempura (1) tengeri (1) tészta (2) tilápia (1) tócsni (1) tojás (3) tökmagolaj (3) töltött sütőtök (1) tonhal (1) torta (1) torta di mlele (1) tükörtojás (1) túrós (1) túrós csusza (1) vacsora (2) vajhal (1) vargánya (1) velő (1) vese (1) vesevelő (1) vörös tonhal (2) wok (3) zeller (1) zöldség (3) zöldségek (2) Címkefelhő

Bejegyzések

2012.07.10. 22:01 snaci

Kacsamell almás-körtés-póréhagymás körettel

Az erdei gombás kacsamell után következzen egy édes változat is, ami szintén népszerű itthon. Éttermekben gyakran kínálják karamellizált barackkal a kacsamellet, én körtét és almát készítettem hozzá.

kacsa01.jpg

A gyümölcsöket mossuk meg és távolítsuk el – szúrjuk ki –, a magházat. Vágjunk egy-egy centiméter vastag szeleteket. Egy közepesre felhevített serpenyőbe dobjunk egy diónyi vajat, locsoljunk rá egy kevés olívaolajat és szórjuk meg cukorral. Keverjük meg és helyezzük rá a gyümölcsszeleteket. Ha az egyik oldal színt kapott, fordítsunk. Ne várjuk meg, míg teljesen megpuhul, mert míg a kacsamell elkészül, úgyis gyengülni fog még. Tegyük félre és takarjuk le alufóliával. Egy darab póréhagymát vágjunk karikákra és a serpenyőben maradt zsiradékkal pirítsuk meg.

 kacsa02.jpg

A mell bőrös felét óvatosan irdaljuk be, vigyázva, hogy a kés ne szaladjon bele a húsba. Egy közepesen felforrósított serpenyőt kenjünk ki vékonyan olajjal, majd helyezzük bele a mellet a bőrös felével lefelé és süssük ki a zsírját. Ha túl sok jön össze, akkor öntsük le és tegyük félre, jó lesz még más ételekhez. Ha a bőr már jó színt kapott – ez négy-öt perc lehet –, fordítsuk meg a mellet és süssük meg a másik oldalát is. Közben sózzuk, esetleg egy kicsit borsozhatjuk is. Ha a hús összeugrott, de még megtartotta a rugalmasságát és nem kemény, akkor jó. Tegyük félre néhány percre – közben, ha kell, melegítsük át a köretet –, majd vágjuk szeletekre és a póréhagymás alma-körte toronnyal tálaljuk.

 

Hozzávalók két személyre:

• két darab kacsmell filé

• egy nagyobb alma

• egy nagyobb körte

• egy fél szál póréhagyma



Szólj hozzá!

Címkék: alma körte póréhagyma kacsamell


A bejegyzés trackback címe:

https://timoandjulien.blog.hu/api/trackback/id/tr954643506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása