timo&julien

Míg az egyik szabad és intuitív, addig a másik alapos és hagyománytisztelő. Két lelkes szakács. Egy konyhában.

Címkék

áfonyalekvár (1) afrikai harcsa (2) alma (1) almás (1) bacon (4) bagett (3) bárány (2) belsőségek (1) boquet garni (1) bouquet garni (1) brazil dió (1) brokkoli (1) buggyantott tojás (1) bukta (1) burgonya (1) camembert (1) capellini (4) cézársaláta (1) chili (2) crostini (4) csiga (1) csiperke (1) csipsz (1) csirke (2) csirkemáj (1) csirkemell (3) csirkeszárny (1) csülök (1) cukkini (1) desszert (1) dió (1) édesburgonya (1) előétel (2) endívia (1) erdei gomba (3) falatkák (1) fasírozott (1) fasírozott töltelék (1) fehérbor (1) fehércsokoládé (1) feketekagyló (1) flammkuchen (1) fokhagyma (1) fokhagymakrém (1) fokhagymaszósz (1) földimogyoró (1) főzött vaníliakrém (1) füstölt csülök (1) garnéla (3) gemelli (1) Giorgio Locatelli (1) gomba (5) gombóc (1) grana padano (1) grill (2) grillezett tarja (1) grissini (1) gyöngytyúk (2) gyümölcstorta (1) hagymalekvár (1) hal (1) harcsapaprikás (1) hátszín (1) horvátország (1) húsgombóc (1) Jamie Oliver (1) jamie tészta (1) juharszirup (1) kacsamáj (2) kacsamell (3) kapia paprika (1) kecskesajt (1) kékkagyló (1) kifli (1) kifliburgonya (1) kínai (1) kistücsök (1) konfitálás (1) konfitált (1) könyv (1) körte (3) krokett (1) kuszkusz (1) lángos (1) laskagomba (2) lazac (1) lekvár (3) lencse (1) lepény (1) lepényhal (1) leveles tészta (3) leves (1) libacomb (1) libamájpástétom (2) maghőmérő (1) máj (1) mák (1) mandula (1) marha (2) mascarpone (1) medvehagyma (6) medvehagymapaszta (1) méz (1) mézeskalács (1) mozzarella (1) muffin (4) nyelv (1) nyúl (1) olajbogyó (2) omlós tészta (1) padlizsán (2) paella (1) palacsinta (1) pangasius (1) paradicsom (1) paradicsomszósz (1) parmezán (4) párolt káposzta (1) pástétom (1) peperoni (1) petrezselyemgyökér (1) piskóta (1) pisztráng (1) póréhagyma (1) rebarbara (1) ricotta (1) rizottó (1) rizs (1) rizstészta (1) rókagomba (1) rozskenyér (1) sajt (1) sajtmártás (1) scarmoza (1) serrano sonka (1) sertés (2) sertés szűzpecsenye (1) (1) sous vide (1) spagetti (3) spenót (3) sült gesztenye (1) sült gyümölcsök (1) sült krumpli (1) sült paprika (1) sült tarja (1) sütemény (2) sütőtök (3) szardella (2) szardínia (1) szasimi (1) szelet (1) szilva (1) szilvás lepény (1) szilveszter (1) szójaszósz (3) sztroganoff (1) szűzpecsenye (1) tagliatelle (1) tapas (1) tarja (1) tempura (1) tengeri (1) tészta (2) tilápia (1) tócsni (1) tojás (3) tökmagolaj (3) töltött sütőtök (1) tonhal (1) torta (1) torta di mlele (1) tükörtojás (1) túrós (1) túrós csusza (1) vacsora (2) vajhal (1) vargánya (1) velő (1) vese (1) vesevelő (1) vörös tonhal (2) wok (3) zeller (1) zöldség (3) zöldségek (2) Címkefelhő

Bejegyzések

2011.11.15. 22:18 snaci

Édesburgonyás, spenótos, ricottás tortácska

Várakoznom kellett a baletterem előtt, az asztalon lévő női magazinokat forgattam. Az egyikben találtam ezt a receptet, illetve valami hasonlót, sütőtökkel. Leírni nem tudtam, ezért emlékezetből álltam neki a sütésnek, de itthon már szorgosan jegyzeteltem közben.

 
Hozzávalók:
 
• egy kb. 300 grammos édesburgonya, azaz batáta
• egy közepes fej vöröshagyma
• egy gerezd fokhagyma
• egy marék friss spenót (lehet fagyasztott spenótlevél is)
• 150 gramm ricotta
• 100 gramm liszt
• két tojás
• két deciliter tej
• egy csapott teáskanál sütőpor
• egy marék frissen reszelt parmezán sajt
• olívaolaj
• egy kevés vaj
• só, bors, szerecsendió
 
Készítsünk elő egy kisebb átmérőjű sütőformát – az enyém éppen 19 centiméteres volt. Kenjük ki vékonyan vajjal, majd alul és oldalt is béleljük ki formára vágott sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Az édesburgonyát tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel kockacukornál nem sokkal nagyobb darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra és egy nagy serpenyőben, olívaolajon pirítsuk meg. Ha üveges, tegyük hozzá a burgonyát, és kevergetve pirítsuk tovább. Amikor a batáta kezd puhulni, dobjuk rá a laskára vágott spenótot és a fokhagymát, öntözzük meg egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, reszeljünk rá egy kevés szerecsendiót, forgassuk át és tegyük félre.
A lisztet, a tejet, a tojást és a sütőport keverjük simára, de figyeljünk, hogy ne legyen túl híg.
 
 
A sütőforma aljára terítsük ki a spenótos édesburgonya felét, öntsük rá a lisztes, tojásos keverék felét, és kanalazzuk bele a ricotta felét. Ezt a sort ismételjük meg a maradék alapanyagokkal, majd a tetejét szórjuk meg reszelt parmezánnal.
Negyven perc alatt süssük meg, addigra a sajt is megpirul. Egy kicsit hagyjuk hűlni a formában, majd bontsuk ki, és éles késsel óvatosan szeletelve tálaljuk. Jól megy hozzá valami kis csípős szósz.
 

Szólj hozzá!

Címkék: spenót ricotta parmezán édesburgonya


A bejegyzés trackback címe:

https://timoandjulien.blog.hu/api/trackback/id/tr573386008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása