Várakoznom kellett a baletterem előtt, az asztalon lévő női magazinokat forgattam. Az egyikben találtam ezt a receptet, illetve valami hasonlót, sütőtökkel. Leírni nem tudtam, ezért emlékezetből álltam neki a sütésnek, de itthon már szorgosan jegyzeteltem közben.

Hozzávalók:
• egy kb. 300 grammos édesburgonya, azaz batáta
• egy közepes fej vöröshagyma
• egy gerezd fokhagyma
• egy marék friss spenót (lehet fagyasztott spenótlevél is)
• 150 gramm ricotta
• 100 gramm liszt
• két tojás
• két deciliter tej
• egy csapott teáskanál sütőpor
• egy marék frissen reszelt parmezán sajt
• olívaolaj
• egy kevés vaj
• só, bors, szerecsendió
Készítsünk elő egy kisebb átmérőjű sütőformát – az enyém éppen 19 centiméteres volt. Kenjük ki vékonyan vajjal, majd alul és oldalt is béleljük ki formára vágott sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Az édesburgonyát tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel kockacukornál nem sokkal nagyobb darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra és egy nagy serpenyőben, olívaolajon pirítsuk meg. Ha üveges, tegyük hozzá a burgonyát, és kevergetve pirítsuk tovább. Amikor a batáta kezd puhulni, dobjuk rá a laskára vágott spenótot és a fokhagymát, öntözzük meg egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, reszeljünk rá egy kevés szerecsendiót, forgassuk át és tegyük félre.
A lisztet, a tejet, a tojást és a sütőport keverjük simára, de figyeljünk, hogy ne legyen túl híg.

A sütőforma aljára terítsük ki a spenótos édesburgonya felét, öntsük rá a lisztes, tojásos keverék felét, és kanalazzuk bele a ricotta felét. Ezt a sort ismételjük meg a maradék alapanyagokkal, majd a tetejét szórjuk meg reszelt parmezánnal.
Negyven perc alatt süssük meg, addigra a sajt is megpirul. Egy kicsit hagyjuk hűlni a formában, majd bontsuk ki, és éles késsel óvatosan szeletelve tálaljuk. Jól megy hozzá valami kis csípős szósz.

Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.