Már nagyon készülünk a horvátországi nyaralásra. A friss szardínia illata, íze tökéletes hangolás volt utazás előtt néhány héttel. A tíz kis darab hal nem került háromszáz forintba, a maroknyi rákkal együtt sem érte el az ezer forintot a számla a halaspultnál.
A szardíniákat megmostam, alulról óvatosan felmetszettem őket, és eltávolítottam a belsőségeket. Két gerezd zúzott fokhagymát összekevertem egy kis olívaolajjal, ezzel kentem meg a halak belsejét. Alapos sózás után 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíron ropogósra sütöttem a halat. Tettem mellé karikákra vágott, sózott, olajjal megkent cukkínit is, egy forgatás mellett húsz perc alatt az is elkészült. Közben egy kevés olajon átpirítottam a rákokat, majd aprított fokhagymával és petrezselyemmel megszórtam, átforgattam. Igazi tengeri hangulat volt a konyhában, egy finom üveg bor is elfogyott a kétszemélyes vacsorához.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.