Közeledik a szilveszter, ideje sör- és borkorcsolyák, hideg és meleg ropogtatnivalók után nézni. Az egyik egyszerű kedvencem a Jamie Olivernél olvasott pirított mandula, amit én ezúttal egy kis brazil dióval és földimogyoróval kevertem a változatosság kedvéért.
Kell tehát 20-30 dkg mandula, esetleg elegyítve más finom magvakkal. Egy wokban felforrósítunk egy kávéskanál olívaolajat, és a magokat folyamatos rázogatás mellett megpirítjuk. Közben megszórjuk mozsárban őrölt chilipaprikával és durva tengeri sóval – ízlés szerint. Én szeretem, ha jó csípős és sós. Forrón nagyon finom, de napokig is el lehet csipegetni.
További tippek szilveszterre
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.