A vaníliás mascarpone a sült gyümölcsök nagyon finom kiegészítője. Pillanatok alatt csodás desszertet lehet összehozni egy-egy banán, körte, barack, és a sajt kombinációjával.

Egy kis doboz (250 gramm) mascarpone sajtot keverjünk ki egy csomag vaníliás cukorral, aki édesebben szereti, az tegyen hozzá még egy teáskanál porcukrot is. Természetesen az a legjobb, ha eredeti vaníliarúddal ízesítjük a sajtot, de ez egy kicsit megdobja a desszert árát, ami nem fér bele mindig a keretbe.
A gyümölcsöket tisztítsuk meg, a banánt vágjuk négy részre, a körtéket, barackokat félbe, és vágjunk mindegyikre egy kis talpat is. Egy serpenyőbe tegyünk egy evőkanál vajat és kezdjünk el rajta karamellizálni egy evőkanál barnacukrot. Ha a cukor már elolvadt, helyezzük rá a gyümölcsöket, és közepes lángon süssük meg mindkét oldalukat, közben néha forgassuk bele a darabokat a cukros vajba.

Ha már kellően megpirultak, megpuhultak, tegyük őket tányérra egy-egy gombóc mascarponéval, és szórjuk meg fahéjjal. Díszíthetjük bogyós gyümölcsökkel, mentalevéllel, ha van egy kis finom fagylalt, az is jól megy mellé.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.