Miután a levest megfőztem, és a májat is megsütöttem, még mindig maradt a zsenge gyöngytyúkomból egy egész mell és két kis felsőcomb. Ezekből is egy gyors vacsora készült.
A húsokról leszedtem a bőrt, a szeleteket sóztam, borsoztam, majd erős tűzön megpirítottam mindegyiket. A mellek fél-fél percet kaptak oldalanként, a combok, mérsékelve a hőmérsékletet, két-két percet. Az elősütött darabokat két-két szelet bacon szalonnára tettem, került rájuk egy kis kakukkfű, egy-egy fél gerezd fokhagyma, plusz néhány szál snidling. A húsokat felgöngyöltem, majd egy negyedelt paradicsommal a 200 fokra előmelegített sütőbe tettem, mindössze 15 percre.
Közben elkészítettem a köretet, ami ezúttal zöldséges kuszkusz volt. Úgy tizenöt deka kuszkuszt másfél deciliter felforralt vízben elkevertem, majd amikor teljesen felszívta a nedvességet, sóztam, és kevertem bele egy evőkanál vajat. A piros és sárga színű kápiapaprikákat hosszú szeletekre, a póréhagymát karikákra vágva egy kevés olívaolajon wokban megpirítottam, majd összekevertem a kuszkusszal. Tálaláskor – egy-egy comb, illetve mell került a tányérokra – néhány levél madárbegysalátát tettem a tányérra, a köretet és a húsokat tökmagolajjal locsoltam meg.

Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal