timo&julien

Míg az egyik szabad és intuitív, addig a másik alapos és hagyománytisztelő. Két lelkes szakács. Egy konyhában.

Címkék

áfonyalekvár (1) afrikai harcsa (2) alma (1) almás (1) bacon (4) bagett (3) bárány (2) belsőségek (1) boquet garni (1) bouquet garni (1) brazil dió (1) brokkoli (1) buggyantott tojás (1) bukta (1) burgonya (1) camembert (1) capellini (4) cézársaláta (1) chili (2) crostini (4) csiga (1) csiperke (1) csipsz (1) csirke (2) csirkemáj (1) csirkemell (3) csirkeszárny (1) csülök (1) cukkini (1) desszert (1) dió (1) édesburgonya (1) előétel (2) endívia (1) erdei gomba (3) falatkák (1) fasírozott (1) fasírozott töltelék (1) fehérbor (1) fehércsokoládé (1) feketekagyló (1) flammkuchen (1) fokhagyma (1) fokhagymakrém (1) fokhagymaszósz (1) földimogyoró (1) főzött vaníliakrém (1) füstölt csülök (1) garnéla (3) gemelli (1) Giorgio Locatelli (1) gomba (5) gombóc (1) grana padano (1) grill (2) grillezett tarja (1) grissini (1) gyöngytyúk (2) gyümölcstorta (1) hagymalekvár (1) hal (1) harcsapaprikás (1) hátszín (1) horvátország (1) húsgombóc (1) Jamie Oliver (1) jamie tészta (1) juharszirup (1) kacsamáj (2) kacsamell (3) kapia paprika (1) kecskesajt (1) kékkagyló (1) kifli (1) kifliburgonya (1) kínai (1) kistücsök (1) konfitálás (1) konfitált (1) könyv (1) körte (3) krokett (1) kuszkusz (1) lángos (1) laskagomba (2) lazac (1) lekvár (3) lencse (1) lepény (1) lepényhal (1) leveles tészta (3) leves (1) libacomb (1) libamájpástétom (2) maghőmérő (1) máj (1) mák (1) mandula (1) marha (2) mascarpone (1) medvehagyma (6) medvehagymapaszta (1) méz (1) mézeskalács (1) mozzarella (1) muffin (4) nyelv (1) nyúl (1) olajbogyó (2) omlós tészta (1) padlizsán (2) paella (1) palacsinta (1) pangasius (1) paradicsom (1) paradicsomszósz (1) parmezán (4) párolt káposzta (1) pástétom (1) peperoni (1) petrezselyemgyökér (1) piskóta (1) pisztráng (1) póréhagyma (1) rebarbara (1) ricotta (1) rizottó (1) rizs (1) rizstészta (1) rókagomba (1) rozskenyér (1) sajt (1) sajtmártás (1) scarmoza (1) serrano sonka (1) sertés (2) sertés szűzpecsenye (1) (1) sous vide (1) spagetti (3) spenót (3) sült gesztenye (1) sült gyümölcsök (1) sült krumpli (1) sült paprika (1) sült tarja (1) sütemény (2) sütőtök (3) szardella (2) szardínia (1) szasimi (1) szelet (1) szilva (1) szilvás lepény (1) szilveszter (1) szójaszósz (3) sztroganoff (1) szűzpecsenye (1) tagliatelle (1) tapas (1) tarja (1) tempura (1) tengeri (1) tészta (2) tilápia (1) tócsni (1) tojás (3) tökmagolaj (3) töltött sütőtök (1) tonhal (1) torta (1) torta di mlele (1) tükörtojás (1) túrós (1) túrós csusza (1) vacsora (2) vajhal (1) vargánya (1) velő (1) vese (1) vesevelő (1) vörös tonhal (2) wok (3) zeller (1) zöldség (3) zöldségek (2) Címkefelhő

Bejegyzések

2009.12.06. 00:26 snaci

Afrikai harcsa sütőpapírzacskóban

Szeretem az afrikai harcsát, mert ugyan nem kifejezetten prémium alapanyag, de finom húsú és sokoldalúan felhasználható hal.

Ráadásul kapható egészben, nyúzva, szeletben, filében is, ami sokszor megkönnyíti a munkát vele. Régebben a nem kis méretű fejét is hozzáadták a multikban – rendes halas pultot a dél-dunántúli régióban csak egyet ismerek, a pécsi Metróban – ami jó volt alaplének, meg arra is, hogy a gyerekeimnek alkalmanként rémisztgetéssel egybekötött biológiaórát tartsak. Mostanában viszont már nem nézhetek szemet ezekkel a szép jószágokkal, mert az áruházba valamiért már csak a törzsek kerülnek be. Alighanem kell keresnem egy horgászt, aki fejjel együtt adja. Nem nagy feladat, mert Magyarországon már nagyon sok helyen telepítik az afrikai harcsát.

 
 
Ezt a vacsorát filéből, a halat sütőpapírba csomagolva készítettem el. Személyenként két szelet harcsát megsóztam, borsoztam, majd bekentem két gerezd zúzott fokhagymából, ugyanannyi mennyiségű reszelt gyömbérből, egy fél citrom levéből készült páccal. Félbevágott sütőpapírra tettem, és egy kis ág kakukkfűvel együtt becsomagoltam. Előmelegített, kétszáz fokos sütőben tizenöt percet sült, majd öt percet pihent.
 
 
A köret zöldséges tészta volt. Sárgarépát, karalábét, egy káposztalevelet apró csíkokra, julienre vágtam, majd forró wokban egy kis mogyoróolajjal, sóval, barnacukorral megpirítottam. Két személyre majdnem készre főztem 150 gramm capellini (vékony spagetti) tésztát, amit a zöldségekkel együtt egy kis szójaszósszal áthevítettem.
A tésztára tett harcsaszeleteket a tálalás előtt a sütőpapír-csomagok alján összegyűlt lével meglocsoltam.
 

Szólj hozzá!

Címkék: afrikai harcsa capellini


A bejegyzés trackback címe:

https://timoandjulien.blog.hu/api/trackback/id/tr411577056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása