Ígéretes sorozatot indított útjára a HVG Zrt. A tizenhárom kötetes Ízek és kultúrák című könyvsorozat első része a mexikói konyha titkaiba vezeti be az olvasót, ahogy a cím is ígéri: lépésről lépésre. Tulajdonképpen egy két évvel ezelőtt megjelent, tizenhárom részes spanyol gyűjtemény magyar fordításának köteteit vehetjük kézbe. A mexikói konyha után kéthetenként a következő részek következnek: francia (már megjelent), orosz, török, olasz, indiai, kínai, spanyol, német-osztrák, görög, arab, japán és végül thai konyha, lépésről lépésre.
A mexikói gasztronómiát taglaló könyvben tizenöt receptet találunk, ami nem sok, de arra éppen elegendő, hogy az ország jellegzetes ételeit, ízeit megismerjük. Egy-egy receptet sok-sok fotó illusztrál, így a szerkesztők valóban kézen fogva vezetik végig az olvasót az ételek elkészítésének praktikáin.
A kiadvány ráadásul az ételleírások előtt harminc oldalas bevezetővel indul, amelyben címszavakban bepillantást nyerhetünk Mexikó történelmébe, kulturális hagyományaiba, konyhaművészetének gyökereibe. A bevezető fejezetek nem mennek el az enciklopédikus részletességig, de a szövegek és az illusztrációk megfelelő arányával a könyv egy kellemesen forgatható, érdekes összeállítást nyújt. (x)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.