Virslis lángost ettünk egyik nap vacsorára – egyszer majd azt is posztolom –, és maradt egy kis tészta, amit a hűtőbe tettem éjszakára mondván, hogy majd másnap kezdek vele valamit. Aztán találtam egy darab úgynevezett sütésálló baracklekvárt – egy tömbben van, jól vágható, és nem folyik ki könnyen a süteményből –, ami a legutóbbi bukta alapanyagaiból maradt meg. A kettőt dolgoztam össze lekváros golyókká.
A lángostésztából olajos kézzel gombócnyi darabokat téptem, mindegyikbe egy-egy kockákra vágott lekvárt helyeztem, majd igyekeztem minél jobban, lyukmentesen bezárni a tölteléket. Forró olajban sütöttem ki, és meglepetésemre egyetlen egy sem robbant szét. Egy kis porcukor még elfért rá. A gyerekek imádták.
Hozzávalók a lángostésztához:
• 50 dkg liszt
• 4 dl tej
• 7 g (egy tasak) instant élesztő
• 1 kávéskanál só
• 1 kávéskanál cukor
• 0,5 dl olaj
A cukros tejben megfuttatott élesztőt a liszthez keverjük, majd az olajjal nyúlós lángostésztát gyúrunk belőle.

Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.