timo&julien

Míg az egyik szabad és intuitív, addig a másik alapos és hagyománytisztelő. Két lelkes szakács. Egy konyhában.

Címkék

áfonyalekvár (1) afrikai harcsa (2) alma (1) almás (1) bacon (4) bagett (3) bárány (2) belsőségek (1) boquet garni (1) bouquet garni (1) brazil dió (1) brokkoli (1) buggyantott tojás (1) bukta (1) burgonya (1) camembert (1) capellini (4) cézársaláta (1) chili (2) crostini (4) csiga (1) csiperke (1) csipsz (1) csirke (2) csirkemáj (1) csirkemell (3) csirkeszárny (1) csülök (1) cukkini (1) desszert (1) dió (1) édesburgonya (1) előétel (2) endívia (1) erdei gomba (3) falatkák (1) fasírozott (1) fasírozott töltelék (1) fehérbor (1) fehércsokoládé (1) feketekagyló (1) flammkuchen (1) fokhagyma (1) fokhagymakrém (1) fokhagymaszósz (1) földimogyoró (1) főzött vaníliakrém (1) füstölt csülök (1) garnéla (3) gemelli (1) Giorgio Locatelli (1) gomba (5) gombóc (1) grana padano (1) grill (2) grillezett tarja (1) grissini (1) gyöngytyúk (2) gyümölcstorta (1) hagymalekvár (1) hal (1) harcsapaprikás (1) hátszín (1) horvátország (1) húsgombóc (1) Jamie Oliver (1) jamie tészta (1) juharszirup (1) kacsamáj (2) kacsamell (3) kapia paprika (1) kecskesajt (1) kékkagyló (1) kifli (1) kifliburgonya (1) kínai (1) kistücsök (1) konfitálás (1) konfitált (1) könyv (1) körte (3) krokett (1) kuszkusz (1) lángos (1) laskagomba (2) lazac (1) lekvár (3) lencse (1) lepény (1) lepényhal (1) leveles tészta (3) leves (1) libacomb (1) libamájpástétom (2) maghőmérő (1) máj (1) mák (1) mandula (1) marha (2) mascarpone (1) medvehagyma (6) medvehagymapaszta (1) méz (1) mézeskalács (1) mozzarella (1) muffin (4) nyelv (1) nyúl (1) olajbogyó (2) omlós tészta (1) padlizsán (2) paella (1) palacsinta (1) pangasius (1) paradicsom (1) paradicsomszósz (1) parmezán (4) párolt káposzta (1) pástétom (1) peperoni (1) petrezselyemgyökér (1) piskóta (1) pisztráng (1) póréhagyma (1) rebarbara (1) ricotta (1) rizottó (1) rizs (1) rizstészta (1) rókagomba (1) rozskenyér (1) sajt (1) sajtmártás (1) scarmoza (1) serrano sonka (1) sertés (2) sertés szűzpecsenye (1) (1) sous vide (1) spagetti (3) spenót (3) sült gesztenye (1) sült gyümölcsök (1) sült krumpli (1) sült paprika (1) sült tarja (1) sütemény (2) sütőtök (3) szardella (2) szardínia (1) szasimi (1) szelet (1) szilva (1) szilvás lepény (1) szilveszter (1) szójaszósz (3) sztroganoff (1) szűzpecsenye (1) tagliatelle (1) tapas (1) tarja (1) tempura (1) tengeri (1) tészta (2) tilápia (1) tócsni (1) tojás (3) tökmagolaj (3) töltött sütőtök (1) tonhal (1) torta (1) torta di mlele (1) tükörtojás (1) túrós (1) túrós csusza (1) vacsora (2) vajhal (1) vargánya (1) velő (1) vese (1) vesevelő (1) vörös tonhal (2) wok (3) zeller (1) zöldség (3) zöldségek (2) Címkefelhő

Bejegyzések

2010.04.28. 07:00 snaci

Medvehagymás cannelloni

Ebben a receptben Jamie Oliver spenótos cannellonijából indultam ki, és néhány apróságon kívül nem is változtattam sokat rajta. Persze a spenót helyett medvehagymát használtam. A tapasztalatom az, hogy ez a tészta sokkal jobb lesz, ha a sütés előtt néhány órát pihen a hűtőben, de én rendszerint előző este rakom össze, így másnap már nincs maszatolás, csak be kell tenni a sütőbe és kész.

 

A tésztához és a töltelékhez, négy személyre: 
 
• 1 doboz cannelloni (250 gramm, 16-18 cső)
1 evőkanál vaj
2 csokor megmosott, apróra vágott friss medvehagyma (a szára lecsipkedve)
400 gramm ricotta
1 marék frissen reszelt parmezán sajt
só, bors, szerecsendió
 
A paradicsommártáshoz:
 
2 doboz hámozott, darabolt konzervparadicsom (2x400 gramm)
1 gerezd felaprított fokhagyma
1 marék felaprított bazsalikomlevél
só, bors, csipetnyi cukor
egy evőkanál olívaolaj
 
A fehérmártáshoz:
 
300 gramm natúr krémsajt
4 apróra vágott szardella
2 marék parmezán sajt
2 csomag mozzarella
olívaolaj
 
 
A felaprított medvehagymát egy kevés vajon megpároljuk – közben sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá egy kis szerecsendiót –, és amikor a leve kezd elfőni, félretesszük. Amikor kihűlt, egy nagyobb tálban összekeverjük a ricottával és a marék parmezánnal. Ha úgy érezzük, hogy darabos, akkor tehetünk bele egy kevés krémsajtot is. Ezután egyenként megtöltjük a tésztacsöveket. Lehet habzsákkal is, de én itthon, családi körben kézzel szoktam belegyömöszölni a cannellonikba a masszát.
 
A paradicsomszószhoz aprítsuk fel a fokhagymát, majd pirítsuk egy kicsit a kanál olívaolajon. Öntsük rá a paradicsomkonzerveket, sózzuk, borsozzuk, egy kicsit cukrozzuk, dobjuk rá a bazsalikomot, és főzzük sűrű mártássá. A fehérmártáshoz egyszerűen keverjük össze a sajtkrémet a szardellákkal és a parmezánnal.
 
Készítsünk elő egy tepsit. Öntsük az aljára a paradicsommártást, fektessük bele szorosan egymás mellé a tésztákat, majd öntsük le a fehérmártással. Tépkedjük rá a mozzarellákat, szórjuk meg parmezánnal és egy kevés olívaolajjal. Pihentessük a hűtőben legalább egy-két órát, hogy a tészta megpuhuljon, majd 180 fokos sütőben süssük körülbelül fél óráig, illetve amíg a teteje szép piros nem lesz.
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: medvehagyma cannelloni


A bejegyzés trackback címe:

https://timoandjulien.blog.hu/api/trackback/id/tr991957730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása