Ezt az összeállítást egy hirtelen ötlet szülte. A gyerekek tejszínes tojásos tésztát vacsoráztak, és úgy gondoltam, hogy ez kiváló köret lesz a hűtőben várakozó kacsamájhoz. Az adag kétszemélyes.
• 120 gramm capellini tészta
• 1 tojás és 1 tojás sárgája
• 1 deci tejszín
• 1 maréknyi frissen reszelt grana padano
• 4 fej csiperkegomba
• 1 kápia paprika
• 1 kis darab póréhagyma
• 1 szál újhagyma
• olívaolaj
• só, bors
• egy-két szál friss kakukkfű
• tökmagolaj
• 30 dkg kacsamáj
A zöldségeket felaprítjuk, és wokban egy kevés olívaolajon megpirítjuk, majd félretesszük. A tojást a tejszínnel és a reszelt sajttal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A kacsamájat megmossuk, gondosan megtisztítjuk, majd kevés olívaolajon rozéra sütjük. Ezzel vigyázzunk, mert egy perc plusz sütés visszafordíthatatlan kiszáradáshoz vezet. Ha elkészült, alufóliába tekerjük, és egy kicsit pihentetjük. Közben az előírás szerint kifőzzük a tésztát. Itt szintén tartsuk be az időt, hogy finom, ropogós legyen. Az al dente minőséghez ennél a spagettinál is vékonyabb tésztánál általában 4-5 perc is elég. Ha megfőtt, szűrjük le, és keverjük hozzá a tojásos tejszínt. Ha kell, lazítsuk egy kis főzővízzel. Rögtön, melegében tálaljuk. Először a tésztát tegyük a tányérra, majd körbe a zöldségeket, és a közepére a kacsamájakat. Ez utóbbiakat a tányéron sózzuk, borsozzuk, egy-két levél spenóttal, galambbegysalátával díszítsük, szórjuk meg forgácsolt grana padano sajttal, friss kakukkfűvel, locsoljuk meg tökmagolajjal.

Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.