timo&julien

Míg az egyik szabad és intuitív, addig a másik alapos és hagyománytisztelő. Két lelkes szakács. Egy konyhában.

Címkék

áfonyalekvár (1) afrikai harcsa (2) alma (1) almás (1) bacon (4) bagett (3) bárány (2) belsőségek (1) boquet garni (1) bouquet garni (1) brazil dió (1) brokkoli (1) buggyantott tojás (1) bukta (1) burgonya (1) camembert (1) capellini (4) cézársaláta (1) chili (2) crostini (4) csiga (1) csiperke (1) csipsz (1) csirke (2) csirkemáj (1) csirkemell (3) csirkeszárny (1) csülök (1) cukkini (1) desszert (1) dió (1) édesburgonya (1) előétel (2) endívia (1) erdei gomba (3) falatkák (1) fasírozott (1) fasírozott töltelék (1) fehérbor (1) fehércsokoládé (1) feketekagyló (1) flammkuchen (1) fokhagyma (1) fokhagymakrém (1) fokhagymaszósz (1) földimogyoró (1) főzött vaníliakrém (1) füstölt csülök (1) garnéla (3) gemelli (1) Giorgio Locatelli (1) gomba (5) gombóc (1) grana padano (1) grill (2) grillezett tarja (1) grissini (1) gyöngytyúk (2) gyümölcstorta (1) hagymalekvár (1) hal (1) harcsapaprikás (1) hátszín (1) horvátország (1) húsgombóc (1) Jamie Oliver (1) jamie tészta (1) juharszirup (1) kacsamáj (2) kacsamell (3) kapia paprika (1) kecskesajt (1) kékkagyló (1) kifli (1) kifliburgonya (1) kínai (1) kistücsök (1) konfitálás (1) konfitált (1) könyv (1) körte (3) krokett (1) kuszkusz (1) lángos (1) laskagomba (2) lazac (1) lekvár (3) lencse (1) lepény (1) lepényhal (1) leveles tészta (3) leves (1) libacomb (1) libamájpástétom (2) maghőmérő (1) máj (1) mák (1) mandula (1) marha (2) mascarpone (1) medvehagyma (6) medvehagymapaszta (1) méz (1) mézeskalács (1) mozzarella (1) muffin (4) nyelv (1) nyúl (1) olajbogyó (2) omlós tészta (1) padlizsán (2) paella (1) palacsinta (1) pangasius (1) paradicsom (1) paradicsomszósz (1) parmezán (4) párolt káposzta (1) pástétom (1) peperoni (1) petrezselyemgyökér (1) piskóta (1) pisztráng (1) póréhagyma (1) rebarbara (1) ricotta (1) rizottó (1) rizs (1) rizstészta (1) rókagomba (1) rozskenyér (1) sajt (1) sajtmártás (1) scarmoza (1) serrano sonka (1) sertés (2) sertés szűzpecsenye (1) (1) sous vide (1) spagetti (3) spenót (3) sült gesztenye (1) sült gyümölcsök (1) sült krumpli (1) sült paprika (1) sült tarja (1) sütemény (2) sütőtök (3) szardella (2) szardínia (1) szasimi (1) szelet (1) szilva (1) szilvás lepény (1) szilveszter (1) szójaszósz (3) sztroganoff (1) szűzpecsenye (1) tagliatelle (1) tapas (1) tarja (1) tempura (1) tengeri (1) tészta (2) tilápia (1) tócsni (1) tojás (3) tökmagolaj (3) töltött sütőtök (1) tonhal (1) torta (1) torta di mlele (1) tükörtojás (1) túrós (1) túrós csusza (1) vacsora (2) vajhal (1) vargánya (1) velő (1) vese (1) vesevelő (1) vörös tonhal (2) wok (3) zeller (1) zöldség (3) zöldségek (2) Címkefelhő

Bejegyzések

2010.08.30. 16:45 snaci

Papírvékony pizzaszeletek (Flammkuchen)

Régóta szerettem volna olyan pizzát csinálni, ami vékony, a széle ropogós, és jól lehet vele mártogatni mindenféle szószokba. Na, ez most ilyen lett. Gyerekebédnek készült, és mind a három-, mind a hatéves korosztály jelenlévő képviselője elismerését fejezte ki az eredményt illetően. Ez végül is nem más, mint a klasszikus Flammkuchen.

 
 
Az egyszerűség és az időbeosztás miatt a tésztát a kenyérsütő gép dagasztó programján csináltam meg, arra a másfél órára pedig elmentünk a játszótérre. Mire hazaértünk, a tészta elkészült, csak meg kellett pakolni és forró sütőben negyed óra alatt kisütni. Útközben a következő feltétekben egyeztünk meg: tejszínes-szalonnás, illetve paradicsomos-sonkás.
 
A tésztához (két vékony pizza lesz belőle):
 
• 120 gramm rétesliszt
• 80 gramm finomliszt
• 30 gramm étolaj
• 1,5 dl langyos víz
• fél tasak instant élesztő
• 5 gramm tengeri só
• egy csipetnyi cukor
 
A feltétekhez:
 
• főzőtejszín
• 4 csík bacon szalonna felszeletelve
• fél fej vöröshagyma vékonyra gyalulva
• szerecsendió
 
• paradicsompüré
• vékonyra szeletelt sonka
• reszelt sajt
 
• parmezánforgács, rukola
• tejföl, mustár, kechup
 
 
A gépbe tesszük a tészta hozzávalóit, és a többit a masinára bízzuk. Nálam a dagasztás funkció másfél óra. Az elején azért mindig ránézek, hogy jók-e az arányok, és ha kell, akkor teszek bele egy kis lisztet, avagy vizet.
Közben a feltétnek valót előkészítjük, felaprítjuk, reszeljük. Ha a tészta elkészült, két részre osztjuk, belisztezett deszkán kinyújtjuk, megpakoljuk a feltéttel, esetleg megspricceljük egy kis olívaolajjal, majd forró sütőben – nekem 250 fok a legmagasabb – úgy negyed óra alatt kisütjük.
Keskeny szeleteket vágunk a megsült tésztából, hogy könnyen lehessen vele mártogatni tejfölbe, mustárba, kechupbe, vagy bármilyen finom szószba. Ízlés szerint mehet még rá parmezánforgács, egy-két levél rukola is.
 

2 komment

Címkék: flammkuchen


A bejegyzés trackback címe:

https://timoandjulien.blog.hu/api/trackback/id/tr852259149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viragimado 2012.08.31. 12:42:34

Bocs, de hogy mérsz ki 30 gr étolajat?!! Az max. ml-ben mérhető.

snaci 2012.09.20. 17:07:36

Hát, digitális mérleggel, nem nagy ügy kimérni, de 30 gramm az kb. 30 ml.
süti beállítások módosítása