Talán a nyári grillezések hiányoznak már, talán csak a tarja volt szép a hentesnél, de megkívántam a grillezett húst zöldségekkel, és főként hagymás bazsalikomos paradicsomsalátával.

Persze este hétkor, mínusz négy fokban nem álltam neki előkotorni a kerti grillsütőt, de még a bordázott öntöttvas serpenyőt sem vettem elő, mégis, egy jó teflonedényben, megfelelő hőfokon lehetett valami olyasmit csinálni ami hasonlított a nyáresti vacsorákhoz.
A jó félkilós tarját két szép vastag szeletbe vágtam, nem klopfoltam ki, csak alaposan bekentem olajos grillfűszerrel. Miután kallódott a szekrényben egy zacskó bolti fűszer, nem vettem a fáradságot, hogy magam készítsem el a keveréket, bíztam a bevált márkában. Pácolásnak sem nevezném azt az egy órát, amíg a megízesített húst egy kevés olajban pihentettem, de most ennyi is elég volt. A tarjaszeleteket teflonserpenyőben sütöttem, közepes erősségű tűzön, úgy három-négy percig oldalanként, majd újabb pihentetés következett. Az időt nem mértem pontosan, mindig a hús rugalmassága, feszessége alapján kell eldönteni, hogy elkészült-e.

A padlizsánt és a cukkinit ugyanabban a serpenyőben sütöttem meg, mint a húst, de előtte papírtörlővel kitöröltem, és egy kevés friss olajjal kentem ki. Ezúttal csak só került rá.
A salátát sem bonyolítottam nagyon: sonkahagyma, koktélparadicsom, bazsalikom, olívaolaj, citromlé, só és bors. Három nagyobb szem krumpliból egy kis hasábburgonyát is sütöttem mellé, aki kér alapon.
Tényleg szép volt a tarja, amit érdemes volt ilyen vastagon sütni, mert bár márványosan átszőtte a zsír, nem voltak benne vastagabb zsíros részek. Kívül kéreg pirult rá, de belül kifejezetten rozé maradt. Csak az a kis füst és a tücsökciripelés hiányzott…
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal