A nemrég megjelent Toplista – Gasztronómia 2010 a kilenc legjobb éttermi fogás között a másodikként hozta a Pisztrángot sóskasalátával a balatoni Kistücsökből. Olyan kívánatosnak, mindemellett olyan egyszerűnek és kézenfekvőnek tűnt az egyébként rafinált összeállítás, hogy kellett vennem egy darab füstölt pisztrángot.

Idényzöldségként gondoltam, jó lesz a spenót és a rukola is. Az eredmény finom, ízletes előétel lett, de az arányokat valószínűleg nem sikerült jól eltalálnom. Ráadásul a medvehagyma-emulzió helyett vegyes zöldhagyma-fokhagyma pürét készítettem, ami kicsit erősre sikerült, és vad ízével kilógott a kompozícióból. A hal bőre pedig az olajban sütés alatt összepöndörödött, és meg is keményedett ahelyett, hogy finom, ropogós lett volna. Nincs mese, el kell menni a Kistücsökbe.
Amihez én hozzájutottam:
• néhány levél spenót és rukola
• citromlé, almaecet, olívaolaj, só, bors, kapor
• zöldhagyma és fokhama pürésítve
• bolti füstölt pisztráng
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.