A következő étel eredeti receptjével Jamie Oliver …és egyszerűen csak főzz! című könyvében találkoztam évekkel ezelőtt, és ez a tészta – néhány változtatás mellett – azóta is kedvenc maradt. Szinte nem múlik el hét úgy, hogy egyszer ne kerüljön az…
2009.12.06. 14:35 snaci
Jamie-tészta: a hétköznapi spagettiünnep
Szólj hozzá!
Címkék: spagetti paradicsom tonhal jamie tészta
2009.12.06. 00:26 snaci
Afrikai harcsa sütőpapírzacskóban
Szeretem az afrikai harcsát, mert ugyan nem kifejezetten prémium alapanyag, de finom húsú és sokoldalúan felhasználható hal.Ráadásul kapható egészben, nyúzva, szeletben, filében is, ami sokszor megkönnyíti a munkát vele. Régebben a nem kis méretű fejét is hozzáadták a…
Szólj hozzá!
Címkék: afrikai harcsa capellini
2009.12.05. 00:17 snaci
A vaswok dicsérete
Péntekenként már a munkahelyen is egyre többet beszélünk a kajákról – így volt most is –, és ezúttal éppen a wok volt soron. Én évekre félretettem a régi ikeás vaswokomat mondván, a kerámia főzőlaphoz mégiscsak jó nevű teflonos változat passzol. Nem bántja, nem…
Szólj hozzá!
Címkék: csirke zöldség wok
2009.12.03. 23:53 snaci
Timo fasírozottja
Nem hagyott nyugodni a nemrég beszerzett minimuffin forma. Egyrészt a könnyen kezelhetősége miatt, másrészt azért, mert szép mutatós kis falatok készíthetők benne. Egy gyors vacsora reményében a más célra vásárolt, kilós kiszerelésű vegyes sertés-marha darált…
Szólj hozzá!
Címkék: gomba marha muffin sertés fasírozott
2009.12.02. 23:22 snaci
Boucher padlizsánja konfitált libacombbal
Kíváncsi voltam, hogy Boucher töltött padlizsánszeletei a Der Chef blogján tényleg olyan finomak-e, mint amilyen jól kinéznek, úgyhogy ma vettem egy szép darab törökparadicsomot. A többi már magától jött. A padlizsánt elkészítettem a leírtak szerint. Nem kevés…