A Bűvös szakács sok tanulsággal szolgáló legutóbbi posztjában olvastam, hogy „minden tapas bárok alaptesztje a peperoni, olajbogyó és szardella (anchoa) kombinációjából álló klasszikus fogpiszálónyárs”. Az izgalmas bejegyzés sok kipróbálnivaló receptje…
2010.01.05. 13:05 snaci
Tonhal nyersen
Miután a Dél-Dunántúl egyetlen valamirevaló halas pultján az év végén szasimi minőségű vörös tonhalat is árultak, be kellett építeni a karácsonyi menübe ezt a sokak által dicsért húst, és amellett, hogy egy-egy szép steak készült belőle, meg kellett kóstolni nyersen…
Szólj hozzá!
Címkék: szójaszósz vörös tonhal szasimi fokhagymakrém
2010.01.04. 08:00 snaci
Lencse füstölt csülökkel és marhahússal
A hétköznapokban valahogy méltatlanul háttérbe szorult itthon a lencse, de az év első napján természetesen most sem lehetett mellőzni. Sűrű egytálétel készült belőle, megpakolva zöldségekkel, gazdagítva füstölt csülökkel és marhahússal. • 500 gramm…