Legyen a parti negyven fokban vagy a tél kellős közepén, a grissini mindig népszerű. Nem érdemes a parmezánt helyettesíteni, mert az valami egészen más lesz. A receptet Giorgio Locatelli Ízek Itáliája című könyvében találtam, azóta csak ezt használom. Ő nullás…
2012.07.12. 22:45 snaci
Grissini parmezánnal
Szólj hozzá!
Címkék: parmezán grissini Giorgio Locatelli
2012.07.11. 22:31 snaci
Fehérboros kékkagyló
Ha már nagyon hiányzik a tenger, akkor ajánlok vacsorára egy adag kék- vagy feketekagylót, pirítóssal, sok fokhagymával, citrommal, jó minőségű vajjal és egy üveg finom borral. A kagylókat megtisztítjuk, amelyik törött vagy kinyílt, azt kidobjuk. Én nem szoktam olyan…
Szólj hozzá!
Címkék: fehérbor kékkagyló feketekagyló
2012.07.10. 22:01 snaci
Kacsamell almás-körtés-póréhagymás körettel
Az erdei gombás kacsamell után következzen egy édes változat is, ami szintén népszerű itthon. Éttermekben gyakran kínálják karamellizált barackkal a kacsamellet, én körtét és almát készítettem hozzá. A gyümölcsöket mossuk meg és távolítsuk el – szúrjuk ki –,…
Szólj hozzá!
Címkék: alma körte póréhagyma kacsamell
2012.07.09. 22:35 snaci
Kacsamell erdei gombákkal
Még az erdei gombák szezonjának legelején vettem néhány szem vargányát, rókagombát és egy marék egészen apró újkrumplit a pécsi piacon. Ebből végül rozéra sült kacsamell mellé lett köret. A friss alapanyagokon kívül nem kell hozzá más mint egy kis só, olívaolaj és egy…