A gesztenyesütés legrizikósabb része mindig a beirdalás, mert könnyen lecsúszik a kés a gömbölyű gesztenyehátról, és már kész is a baj. Ha van egy rendes szakácskésünk, és kellő türelmünk, akkor viszont nem lehet gond.A vízszintes vágómozdulatok helyett ugyanis elég, ha a…
2009.12.29. 10:00 snaci
Chilis pirított magvak – és más tippek szilveszterre
Közeledik a szilveszter, ideje sör- és borkorcsolyák, hideg és meleg ropogtatnivalók után nézni. Az egyik egyszerű kedvencem a Jamie Olivernél olvasott pirított mandula, amit én ezúttal egy kis brazil dióval és földimogyoróval kevertem a változatosság kedvéért.Kell tehát 20-30…
Szólj hozzá!
Címkék: mandula chili só tengeri földimogyoró brazil dió
2009.12.29. 08:00 snaci
Sült tojás házi hurkával
A tojást – legyen az rántotta, omlett, frittata, felfújt, vagy bármi más – mindig úgy szeretem, ha a sárgája egy kicsit folyékony marad. A jól elkészített sült tojás pedig éppen ilyen. A fehérje a forró olajban pillanatok alatt megszilárdul, és finom, ropogós kérget…
Szólj hozzá!
Címkék: tojás vacsora tökmagolaj
2009.12.29. 06:00 snaci
Libamájpástétomos pirítós áfonyalekvárral
Rém egyszerű falatka, és biztos a siker. A vendégek számától függően kell hozzá 10-15 dkg libamájpástétom, amit el lehet készíteni otthon is, de akár készen is megvásárolható. Ez utóbbi időkímélő megoldás, és nem is biztos, hogy sokkal drágább.Szükség lesz még valami…
Szólj hozzá!
Címkék: bagett libamájpástétom áfonyalekvár
2009.12.28. 14:00 snaci
Gyöngytyúk szalonnában
Miután a levest megfőztem, és a májat is megsütöttem, még mindig maradt a zsenge gyöngytyúkomból egy egész mell és két kis felsőcomb. Ezekből is egy gyors vacsora készült. A húsokról leszedtem a bőrt, a szeleteket sóztam, borsoztam, majd erős tűzön…