A medvehagymát számtalan krumplis ételhez használhatjuk, gazdagíthatjuk vele a pürét, kerülhet rakott krumpliba, vagy akár tócsniba is.

Egy kis adag tócsnihoz hámozzunk meg egy fél kiló krumplit, gyaluljuk le, sózzuk be, majd néhány perc után nyomkodjuk ki a levét. Keverjünk bele egy szép tojást és annyi lisztet – egy két kanállal –, hogy a massza összeálljon. Metéljünk apróra egy marék friss medvehagymát és keverjük hozzá. A krumpliból készítsünk lapos pogácsákat, majd süssük ki közepesen forró olajban. A képen a tócsni sült sertésszűzérme körete volt tejszínes kucsmagomba kíséretében.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Araniel · http://araniel.wordpress.com/ 2011.03.20. 18:22:21