Azt hiszem, az év vége felé közeledve egyre többen és egyre gyakrabban gondolunk arra, hogy az ünnepek alatt valamilyen halas ételt illesszünk a menü fogásai közé. A halászlé sok helyen kötelező elem – nálunk sem maradhat el –, de valljuk be, nem csak abból áll a világ.
Szerencsére ma már sokféle friss tengeri halhoz is hozzá lehet jutni, és ilyenkor könnyebben áldoz az ember egy kicsit többet a nem hétköznapi alapanyagokra. Néhány szelet filé és egy-két maréknyi garnéla pedig talán nem rengeti meg a konyhai költségvetést. A következő halas-garnélás tészta könnyen, hamar elkészíthető és mutatós fogás lehet, akár az ünnepi asztalon is.
Hozzávalók két személyre:• két darab tenyérnyi fehér húsú hal filé (lepényhal, sügér, vajhal, esetleg, pangasius vagy tilápia)• nyolc-tíz darab tisztított garnéla• egy kisebb szál póréhagyma, felkarikázva- egy maréknyi fehérkáposzta, vékonyra gyalulva• egy közepes sárgarépa, vékony csíkokra vágva• egy gerezd szétnyomott fokhagyma• citromlé• só, bors, barnacukor, mogyoróolaj, szójaszósz• 150-200 gramm capellini, esetleg spagetti
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Hobbychef · http://hobbychef/blog.hu 2012.07.09. 22:38:25